Dr. Michael Laitman

Mikor a vágyak életre kelnek

Mikor a vágyak életre kelnek

Báál HáSzulám, “Bevezetés a Zohár könyvébe” 25. pont: “Ha a test annyira korrupt, hogy a lélek nem képes teljesen megtisztulni, azelőtt hogy le nem ereszkedik a porba, akkor miért nem tér vissza a halál után és várja a feltámadást? És felbukkan a kérdés, ami a bölcseink szavai: “A halál arra utasítja a lelket, hogy saját hibáinak megfelelően visszatérjen, így nem mondhatjuk azt, hogy:” Ez egy másik lélek?”

… és mondtuk ott, hogy ennek a hatalmas túlhajtott vágynak, az összes megújult anyagnak, amelyet létrehozott, nem kell neki semmi több, csak hogy végrehajtsa a teremtés gondolatát.

… és azt is mondtuk, hogy a 6000 év alatt, amelyet megadtak nekünk a Tórában és a parancsolatokban lévő munkára, nem a test korrekciójára vonatkozik, hanem a megszerzési vágy korrekciójára, amely bennünk van. A mi munkánk kizárólag a lélek korrekciójával foglalkozik, hogy fel tudjon emelkedni egy magasabb szintre, a Szentségbe és a tisztaságba”.

Az egész teremtés anyaga a megszerzési vágy.Ez 10 Szfirára van felosztva: Hat Szfirot-ra fent, Galgalta ve Eynaim (GE): HBD-HGT Házéh -ig (mellkas) és négy Szfirot alul AHP- ba: NHY. GE az adakozás edénye, amelyet úgy tudunk kijavítani, hogy az “Arich Anpin” szintjéhez emeljük 6000 év során, ami 600.000 (60-szor 10.000 = 600.000). De a megszerzési vágy maga korrigálatlan marad. Mert mi csak a GE és a Aliyah AHP –nak edényét korrigáltuk, de nem a valódi AHP- ot, amelyet “test”- nek is hívunk. Mi elvágtuk az adakozást cselekvésétől. Ezt jelenti “a test halála”. Miután korrigáltuk az adakozás összes edényét, lehetőségünk van megközelíteni az AHP -t, előidézni “a halott feltámadását”, és korrigálni, hogy mind az adakozás érdekében legyenek.

Szóval, azokat a vágyakat, amelyeket azelőtt “halott” – nak kezeltem,- vagyis nem használtam fel, korlátoztam, mivel nem tudtam bennük befogadni az élet Fényét,- most már felemelem a Fényhez és korrigálom őket. Ezek a halott vágyak “újjáélednek a saját hibáikkal”, mivel nekem korrigálnom kell ezt a borzasztó nagy vágyat, az adakozás érdekében megváltoztatnom őket az ellenkezőjére. Akkor pontosan bennük kapom meg a legnagyobb NRNHY Fényét. Így, a GE korrekciójától csak egy vékony vonal választ el, ha lent megszerzem az összes Szfirát.

anyag= a megszerzési vágy

Mikor a vágyak életre kelnek

                                                                                                                            test=halottból való feltámadás

Kérdés:

Mit fedezek fel a vágyban, amely a halottból feltámadt?

Válasz:

A Teremtőt. Ön felfedezi a Felső erőt, a felső életet, az örökös életet a testen túl. Meg érzi az örökkévalóságot és teljességet az anyagon túl, kvantumfizikán túl. Ön felfedezi ugyanazt a területet,- ahol valójában élünk,- és ott érzi az igazi felső valóságot, és nem az apró részecskéket, mint ma. Mindez az érzékek korrekciója által történik. Ezért a mi módszerünk, az úgynevezett “Kabbala Bölcsessége”, ami a megszerzés bölcsességét jelenti,- azaz az elfogadás, a megkapás bölcsességét,- hamarosan az egész emberiséget ebbe az irányba fogja szorítani, mert a teremtés célja nem az, hogy elrendezzük magunknak a csodálatos spirituális életünket ebben a világban. Mert ez minden esetben mulandó és megszűnik létezni, így fel kell fedeznünk a felső dimenziót.

2013.03.19, A napi Kabbala lecke, “Bevezetés a Zohár könyvébe”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.