Dr. Michael Laitman

A problémák érett megközelítése

A problémák érett megközelítése

A problémák érett megközelítése, amikor tudod, hogy csak a probléma leküzdése által éred el a célt. Te legyőzöd a kellemetlen érzést a megszerzési vágyban, a sötétséget, és fölötte kérsz kapcsolatot a csoporttal, a Teremtővel. Még hogyha az imád hamis is, de belülről várod csak hogy a problémád eltűnjön, hogy a sötétség szétszóródjon legalább egy kicsit, hogy érezd a pihenést, a megkönnyebbülést, a biztonságot.

De tartod magad, és keresed a kapcsolatot, az összetapadást a csoporttal, a könyvekkel, és a tanárral. Te olyan vagy, mint egy kisbaba, aki azt akarja, hogy a karjukban tartsák. Keresel, minden lehetséges támogatást,  amely lehetővé teszi, hogy ne azt kérd, hogy a sötétség eltűnjön, hanem, hogy a sötétség fölé emelkedj, a Teremtőre gondolj, és ne a saját érzéseidre. Te azért aggódsz, hogy a Teremtőnek adj elégedettséget, és nem saját magadnak.

Ha te ilyen módon gondolkozol, akkor már boldogságot érzel. Ha képes vagy sóvárogni arra, hogy még nagyobb elégedettséget adjál a Teremtőnek a csoporton keresztül, és minden eszközön keresztül, még nagyobb boldogságot érzel. Ha nem, akkor kérjed, hogy  az életet a külső edényekben érezd, az idegen edényekben, azaz a “bőrödön túl”, ahol a lelked található.

A betegség “tünetei” azért fognak eltűnni, mivel te nem gondolsz rájuk, összeolvadsz a Teremtővel, és nem a testi tünetekkel. Te kilépsz a bőrödön túl, mintha meghaltál volna, összeolvadsz a Teremtővel, a lélekkel és nem a testtel. Ez az úgynevezett “értelem fölötti hit”, kilépsz magadból, átlépsz az élet – halál határán, legalábbis egy kis mértékben.

Ezután fokozatosan hozzáadunk ehhez az átmenethez még egy kicsit, és még egy kicsit, és így legyőzzük a halált. Meg kell értetnünk legalább egy kicsit a mintázatát ennek az átmenetnek, és később már minden erre alapul, ugyanolyan módon.

2013.04.04, Báál HáSzulám, “Shámáti” 36. cikkéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.