Dr. Michael Laitman

Az érzékenység, amely kifolyik az evilág határain túl

Az érzékenység, amely kifolyik az evilág határain túl

Kérdés:

Hogyan lehet kifejleszteni a érzékenységet, hogyha én az Integrált rendszer összetevője vagyok?

Válasz:

Az érzékenységet csak, azáltal lehet kifejleszteni, ha a személy megpróbál nagyobb figyelmet helyezni a kapcsolatra a csoporttal. Ő ellenőrzi magát, ha a barátok úgy tűnnek számára mint az ő saját szeretett gyermekei, ha állandóan rájuk gondol, ha akarja érezni a szenvedésüket, mintha az ő fájdalma lenne, korporeálisan, a testében.

Meg kell próbáljunk növelni az érzékenységet, és kapcsolatot. hogy dekódoljuk a “mint magadat” fogalmát. Ez nem könnyű, mert abban a pillanatban, amikor a személynek sikerült megtennie ezt, a következő pillanatban kizuhan ebből az érzésből, mert az egója nem akar szenvedni az egész világért. De így haladunk előre.

A “Masách” (Szűrő) amit megszerzünk, segít együtt szenvednünk mindenkivel, valamint igazolja a Teremtőt, hogy boldogok legyünk. A spirituális “Mászách” ebben a formában működik, amely megadja a személynek a fájdalom erejét, anélkül, hogy lecsökkentené a fájdalom érzékenységet. Hála ennek, hogy megtapasztalhatjuk a mély érzéseket mind a nagyon jókat, és a rosszakat.

A mi világunkban mi megédesítjük vagy elhomályosítjuk a szenvedéseket az értelmünk által, a gondolatok által, hogy sokan ugyanattól a dologtól szenvednek, és ez nem fáj a saját egyénemnek. Mint például, a háború alatt, amikor sok embert megölnek és így könnyen megtapasztaljuk a veszteséget. Nem véletlenül van mondva: “A sokaság problémája fél vigasz”.

Így történik a mi világunkban, de a spiritualitásban lehetetlen ezen a módon lecsökkenteni az aggodalmat, mert ott úgy érzi az egyén, mintha saját maga lenne.

De a “Mászách” közelebb visz a Teremtőhöz, anélkül, hogy azonosítanám magam a Teremtővel lehetetlen tovább lépni, mivel az érzékelés érzékenyebbé válik. Az érzések mélysége a jó és a rossz a lélekben olyanok, hogy nem lehet elviselni őket ennek a világnak a határán túl.

Bár még ebben a világban vannak olyan szörnyű szenvedések, amikor az ember megőrülhet tőlük. A mi “edényeink” -ben” nem vagyunk képesek elviselni. Tehát csak a Teremtővel kapcsolatban, az adakozás Fényében vagyunk képesek megkapni olyan  benyomásokat, amelyek nagyobbak, mint a korporeális világban. Ez a kapcsolat feltétele a spirituális felfedezésnek.

2013.04.08, Báál HáSzulám írásaiból, 1-es Levél

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.