Dr. Michael Laitman

Az új élet első sejtje

Az új élet első sejtje

A természet úgy van elrendezve, hogy a kutya ösztönösen követi a gazdáját. Úgy érzi, hogy az élete a gazdájától függ és ezért lenullázza magát számára.Tehát arra van szükségünk, hogy mi is lenullázzuk magunkat, csak nem ösztönösen, hanem szabad választásunkkal, saját döntésünkkel, azzal, hogy magunk dolgozzunk az egóm ellen, ami nem létezik az állatoknál. És csakis azért, hogy elérjem ugyanazt a valódi, feltétel nélküli hűséget, mert a Felső szint az életem a forrása.

El kell ezt tanulnunk a természettől, csak ott ez ösztönösen történik, míg nekünk keményen kell dolgoznunk érte. Az ilyen nehéz helyzetek nem engedik meg, hogy egyetértsünk, összezavarodunk és ez eltörli összes erőfeszítésünket.

Az ilyen “kutyahűség” nincs messze attól ahogyan egy ember lenullázza magát a csoport számára, és még közelebb van ahhoz, ahogy a Teremtővel kell viselkednünk. Minden, amit tanulunk és dolgozunk csak annak érdekében tesszük, hogy létrehozzuk az új edényeket a Teremtő felé, amelyek ahhoz szükségesek, hogy legyen amivel elérjük a Teremtőt.

Minden azért adatott a felkészüléshez- a tanár, a csoport, a világ, a tanulás, a terjesztés, mindaz, ami csak lehetséges-, hogy elérjük az első sejtet, amellyel a Teremtőhöz tapadhatunk. Ez olyan, mint egy piramisban, ahol alul sokfajta tevékenységeket végzel, de fent csak egyetlen összeolvadási pont van a Teremtőhöz, ahol te valóban beléphetsz mint egy spermacsepp az Ő méhébe.

A spirituális létrát úgy építették meg, hogy alul hatalmas mennyiségű műveletet végzel: milliónyi és milliárdnyi műveletet, amelyek végül fent a spirituális létra csúcsán egyetlen műveletté válnak, ott, ahol érintkezel a Teremtővel. A nagyszámú cselekedetet átváltod a Teremtő felé irányuló egyetlen minőségi cselekedetre.

Csak ez teszi lehetővé számunkra, hogy elérkezzünk Hozzá. Nézd úgy mint a gyermek, aki összevissza tesz-vesz, hogy végül racionális cselekvést érjen el. Mozog és fut, amíg végül sikerül valami értelmeset tennie, és az értelme, az érzelme és a mozgása racionális cselekedetté áll össze.

2013.05.20, Reggeli leckéből, “Bevezető a Zohár könyvébe”

Lektorálta:PI
Ford.:BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.