Dr. Michael Laitman

A Zohár: A teremtés “számítógép”-ének a vezetési terve

A Zohár, “Bevezető a Zohár könyvébe, “A mennyassony éjszakája”, című cikkből, 145. pont:

“Az Úr itt hatszor van leírva HaVaYaH. Hat vers, attól a verstől kezdve, ahol a mennyek beszélnek addig a versig hogy az Úr törvénye beteljesedett. És ezért írja “בראשית” (BéResit), (Kezdetek), ahol a hat héber betű található. Isten megteremtette az eget és a földet, amely hat szó”.

A Zohár elmagyarázza az operációs rendszert. Előttetek áll az operációs rendszer. Olvassátok el, beszéljetek róla, vitassátok meg. Aki tudja ne feledje el, aki nem az felejtse el, ez nem fontos. Dolgozzatok vele. Mindenesetre nem fogjátok megérteni. De amennyiben foglalkoztok ezzel az programmal, olvastok róla, szeretnétek megtudni mi az önmagában, miről beszél, ebben összerakjátok őt a ti”edény”-etekben, a ti megértésetekben.

Ezért hívjuk mi egy működtető programnak. Abban a mértékben, ahogyan mi akarjuk, hogy belénk öltözzön, akkor beleöltözik. És a szöveg maga segít nekünk, hogy valamilyen módon összekapcsolódjunk a programmal.

Vannak különböző lelkek. Az első nemzedékeknek elég volt úgy, hogy ez a program a Tóra formájában volt írva, a jövő nemzedéknek kiegészítés szükséges: Neviim (Próféták), Ktuvim (írott anyagok), Misna, Gmara, és tovább más újabb könyvek. De mindent összevetve, ezek mind letisztázzák az eredeti programot a “Mózes öt könyve”-t, ezáltal, segítenek nekünk, hogy tudjuk összeszerelni ezt a programot, azért hogy valóban a program szerint kezdjünk el működni.

Kérdés:

Ha követjük a számítógép analógiáját és a programot, akkor a hardver az a megszerzési vágyunk. Mit tesz ez a program a vágyunkkal, hogyan működteti őt ez másképp?

Válasz:

A mi esetünkben, a “hardver”, a megszerzési vágyunk nem változik, továbbra is ugyanaz marad. A “hardver” szerint a számítógép tökéletes. Tehát az egész különbség a programok között az összeköttetésekben áll és az összeköttetési tehetségünkben.

Mert a program összeköti a számítógép összes részeit, ad minden memória cellának egy számot a fontossága szerint, és összeköti az összes cellát. Ennek megfelelően minden egyes memória cella tartalmaz bizonyos információt, és ezek mind egymással vannak össze kötve egy adott sorrendben. Ez a sorrend megváltozhat, de mindez ugyanabban a programban létezik.

Ennyi az egész. Minden jelenlegi cellában van nulla és egy, és most minden attól függ, hogy ezek a cellák hogyan kötődnek össze egymással. Ez az egész élet, az egész program, az egész működés, és minden, ami létezik. Nem vesszük figyelembe a memória cellákat, és nem a nullát és az egy-et, amely minden cellában van. Ami fontos és ami számít, az az összekapcsolódás sorrendje, a kölcsönös kapcsolat dinamikája és a kapcsolatok, amelyek folyamatosan változnak, mert ez határozza meg az információ áramlását, amelyet érzünk, mint az élet áramlását bennünk. Ugyanez történik most a testünkben.

2013.07.29, A Zohár könyve. Bevezető a Zohár könyvébe

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,663 seconds.