Dr. Michael Laitman

A globális válság felkészülés az imádságra

A globális válság felkészülés imádságra

Izrael nem növekedhet anélkül, hogy ne imádkozna másokért, akik a megszerzési vágyban vannak, és még ha nem is érzékelik és nem értik az egójukat. Ez az ima csak másokért szólhat. Ha ez megvalósul bennünk, akkor ezen a ponton lényegtelenné válik, hogy milyen helyzetben vagyunk mi magunk. Mert bennünk van egy spirituális szikra, ezért kell az adakozás érdekében dolgoznunk az “értelem feletti hitben”.

Tehát az első dolog az Ima, nincs ennél fontosabb. Nekünk minden cselekvésünk hasznos és hatékony, amely által gyorsabban jutunk el az imához. Tehát úgy kell cselekednünk az életünk során, hogy a legrövidebb, legegyenesebb úton jussunk el ehhez.

Az imánknak egyben a “sokaság imája”-nak is kell lennie, ami azt jelenti, hogy kétszeresen kell kérnünk, azaz az alsók számára is, a “sokaság” számára. Azok számára, akik még nem állnak kapcsolatba a Teremtővel, azok számára, akik szét vannak szórva világban, és még nincs szándékuk arra, hogy összekapcsolódjanak egymással.

Az utóbbi időben az egész világon növekszik a válság, amelyre úgy kell tekinteni, mint egyfajta felkészülésre, az imádságra. Mindig meg kell vizsgálnunk, hogy milyen a hozzáállásunk a környezetünkhöz, például a kínai árvizekhez, az izlandi vulkánkitöréshez, az egyiptomi zavargásokhoz, a szíriai polgárháborúhoz. Mégis, hogyan lehetséges az, hogy mindezek a dolgok csak azért vannak, hogy létrehozzák az egységes imát?

Látnunk kell, hogy még hiányzik belőlünk a megfelelő érzékenység, nem értjük a rendszert, nem ismerjük fel a jeleket még akkor sem, ha a fizikai események világos módon tárulnak fel számunkra, nehezen látjuk meg az események és közöttük lévő kapcsolatot.

Most már azonban talán értjük, hogy miért akart Baal HaSulam beszélni Ben Gurion-nal, és hogy miért ment Lengyelországba, a munkástüntetésre. Azért hogy elmagyarázza nekik a helyzet. A Felső Irányítás (Teremtő) a világ összes eseményébe belefoglaltatja a zsidókat, csupán abból a célból, hogy megélve ezeket, elhozza bennük az imát.

Amikor felfedezzük a valós képet, akkor megértjük, hogy minden átáramlik rajtunk keresztül, mint egy mikroszkópon, amely képes összegyűjteni és fókuszálni – a tű fokáig – a világokon keresztül érkező fénysugarakat. Ilyen módon hozzuk létre a kapcsolatot a fénysugarak és a Forrás és a világunk jelenségei között.

2013.08.22, Felkészülés a reggeli leckéhez

SZL

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.