Dr. Michael Laitman

Hogyan ne szakadjunk le soha a Teremtőről?

Hogy ne szakadjunk le soha a Teremtőtől?

Kérdés:

Hogyan kell, hogy tartsam, magam, azért hogy ne szakadjak el a Teremtőtől?

Válasz:

Ha nem érzem a Teremtőt, hogy teljesen le vagyok szakadva Tőle, ez azt jelenti, hogy én visszatértem az állati állapotba és semmit sem tehetek a saját erőmből. Szóval, kell, legyen a napi programom, rendszeres munkám, amit el kell végeznem. Majd ezen a “kövületi szinten”, az én időbeosztásom visszahoz engem az életbe. Elkezdek olvasni, tanulni, részt veszek bizonyos tevékenységekben, és az, élettel tölt el engem. Én magamtól soha nem vagyok képes megtenni ezt, nem tudnék soha vissza térni a Teremtőhöz.

Ebben a formában mindenki el kell, rendezze magának a napi szükséges foglalkozásait, úgy hogy, amikor szükséges visszatérítsék, valamilyen összeköttetésre a Felsővel ellenőrzésével. És akkor, visszavisz engem valamilyen kapcsolathoz, hogy valamilyen cikkel szükséges dolgozzak, beszéljek valakivel, tegyek valamit, akkor én visszatérek a spiritualitásra, habár egyelőre nem érésben és szívemben, de legalább gondolatban, az elmémben.

Én olvasok, dolgozom a szöveggel, tanulmányozom azt, megteszem a kötelességemet. Egyelőre nincs meg az összeköttetés érzése a Teremtővel, de a környezetnek köszönhetően, amely csodálatot ad nekem, és húz engem utána, kezdek felébredni az érzésben. A szív, az érzelem és az értelem is kezdenek visszahozni a spirituális munkához, megértem, hogy fel kell, felfedezzem a Teremtő, a Felső gondviselését, minden lépésnél, mindenben mit látok előttem.

Valaki kiabál rám, vagy valami problémám van otthon, a munkahelyen, mindezek az emberek és történetek mögött meg kell próbálnom látni a Teremtőt, azért hogy a külső valóság képe ne legyen valami “vas fal” köztem és a Teremtő között.

Én akarom, hogy ez a kép, ez a forma, amit látok, pontosan ellenkezőleg, segítsen nekem felfedezni a Teremtőt, és ne takarja el. Ez a különbség a felfedező “képernyő”(Maszach) és az elrejtett “képernyő ” között, minden attól függ, hogy hogyan próbálom átváltoztatni egyiket a másikra.

2013.08.07, Báál HáSzulám, a Levelek című cikkéből

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.