Dr. Michael Laitman

Az eszköz, amelyel felemeljük a kapcsolatot a csoportban

Kérdés: Hogyan emelhetjük fel, minőségileg a kapcsolatunkat a barátokkal a “Tízes” csoportban, azért, hogy megerősítsük az egység erejét a napi munkában, hogy ez összekapcsoljon minket a  körülvevő külső világgal?

VálaszHogyan emelhetjük fel a minőségi kapcsolatunkat a barátokkal a “Tízes” csoportban? – Csak a belső hiányból, a vágyból!

A Fény leereszkedik fentről lefelé, amely létrehozza a vágyat. A fejlődés negyedik szintjén a vágy elkezd reagálni a Fényre, létrehozza a  Tzimcum-ot (megszorítás), Masah-ot (szűrőt), Or Hozer-t (Visszavert Fényt) és így tovább.

Mivel  mi a vágyból jövünk és nem a Fényből, ezért ha tenni akarunk valamit, akkor meg kell keresnünk a cselekedetünk célját. Te azt kérdezed: “Hogyan lehet növelni a minőségi kapcsolatot a barátokkal a csoportban?”, de miért van erre szükség?”

Ha elmegyek terjeszteni, azért, hogy kapcsolódjak másokkal a körülöttünk levő világgal, és látom, hogy szükségem van támogatásra. Akkor hogyan kapaszkodjak a csoportba, hogy létrejöjjön bennem a vágy a barátaimmal való kapcsolatra? Ezek alapján vágyom is rá. De ha nincs meg a vágyam, hogy eredményes legyek a külső világban való terjesztésben, akkor minden bizonnyal nincs már szükségem a csoporttal lévő kapcsolata.

Most  mi egy nagyon intenzív tevékenységben vagyunk az integrált oktatás  terjesztésében Izraelben, és minden ember a külső munkában dolgozik. Bárhol is legyenek, ők beszélnek az Unió a szükségességéről, a mindennapi problémák  megoldására. Létezik náluk egy nagyon nagy vágy a kapcsolatra a csoportban!  Amikor visszatérnek, érzik, hogy mennyire fontosak a barátok, hogy mennyire szükségük van rájuk, ahhoz, hogy erejük legyen kimenni és meggyőzni másokat.

Így folyamatosan felemelitek a kapcsolatot a világ körül! Menjetek közéjük, terjesszetek, ébresszétek fel őket az összekapcsolódásra és az egységre. Ezzel felemeled a kapcsolat minőségét a barátaiddal.

2013.08.25, Az orosz nyelvű stúdió leckéjéből, “Kérdések és válaszok”

Ford: B S
Szerk: Sz I

lekt: kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.