Dr. Michael Laitman

Az egyetlen probléma, amely megoldást igényel

Kérdés:

A csoport szétesett, a Szent pétervári kongresszus után, és csak egy vagy két ember jön el a reggeli leckére. Mi történt a csoporttal? Mindenkinek hirtelen súlyos személyes problémái vannak. Hogyan tudjuk legyőzni ezt a helyzetet?

Válasz:

Mi állandóan elfelejtjük, hogy semmi sem történik véletlenül, és mindent a Teremtő által hajtunk végre. Bármit is, amit kapunk, mi egy kiszámított módon az általános rendszer vezetése által kapjuk meg. Ez a rendszer az általános és az egyéni is.

Hirtelen, a barátok a csoportban rosszul érzik magukat, néhánynak külső és belső problémái vannak. Mindenkinek megvan a saját személyes vagy családi problémája. Nem értik, hogy valójában ez nem probléma. Csak egy probléma létezik és ez a kapcsolat  hiánya a Teremtővel! Minden más csak a kapcsolat külső képe. Nincs ennél semmi több!

A te kapcsolatod fokozata a Teremtővel a szabály szerint, “jobb vagy rosszabb”, feltárul különböző eseményekben, amelyek láthatóak, a munkában, otthonban, a családban, a gyerekekkel, vagy magaddal, az egészségben, illetve a különböző belső érzésekben vagy különböző hangulatokban. A Teremtő teszi mindezt, annak érdekében, hogy alaposan átmosson téged mindenféle állapotban, hogy kicsavarjon, mint egy rongyot, és megmutatja neked hogy mit érdemelsz.

Ő kiszámított módon teszi ezt, a helyzettől függően és az egyetlen szándékkal, hogy mindig meglegyen egy esély a felemelkedésre. Ha nem tudok felemelkedni az állapoton, ez annak a jele, hogy nem használom megfelelően a feltételeket, amelyek nekem adottak.

Nincsenek az állapotok zsákutcában! Minden ki van mérve előre és a Teremtőtől érkezik egyetlen szándékkal, hogy felemelkedjek egy  magasabb szintre, és nem,  hogy letaszítson valahonnan. Mivel ez az állapot ellentétes lenne  a teremtés tervével. Még ha úgy érzitek, hogy zuhanásban vagytok,  ez az alacsonyabb szintnek az érzékelése, amely a Felső állapotból már előre el van határozva. Mi a szándéka az alacsonyabb állapotnak? Ez a Felső  állapot, amelyet te érzel a korrigálatlan “edényedben”, és ezért tűnik alacsonynak számodra.

A zuhanás a vágynak a következő állapota, és bár még nem korrigáltuk, de ez már a következő állapot. Tehát nincsenek zuhanások és emelkedések! Mindig emelkedünk a modul szerint!

Itt most megtapasztaltok mindenféle ürességet, félelemet, idegességet, teljes apátiát és mindent, amit  zuhanásként érzünk, ez honnan ered? Ez az én növekvő egómban történik, a nővekvő igényemben és érzésemben, amely már tartalmazza a következő állapotot, feltárul korrigálatlan formában és nem a Fényben.

Szóval, a nap az éjszakával kezdődik. Az éjszaka az a felkészülés a Fényhez. Mi tanuljuk a “Tíz Szfira tanulmányában”, hogy a korrekció az éjszaka folyamán történik. Majd eljön a reggel, de nem az óra szerint, hanem amikor a korrigáljuk ezeket  az “edény”-eket, vágyakat.

2013.08.25, Az orosz nyelvű stúdió leckéjéből, “Kérdések és válaszok”

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.