Dr. Michael Laitman

Hinni a Teremtő nagyságában

Hinni a Teremtő nagyságában

Kérdés:

Mit jelent az, hogy hinni a Teremtő nagyságában? A hit, ez egy olyan eszköz, mint egy tudós, aki képes tudomásul venni egy másik tudós kísérletét?

Válaszom:

A mi világunkban a “hit” fogalma sok helyen van használva: “Én hiszem”, Én hiszékeny ember vagyok “, és így tovább. A Kabbala Bölcseletében, a “hit”-nek más a jelentése. A hit egy érzés.

Mert minden, amiről a Kabbala Bölcseletében beszélünk, az két erő: a megszerzés és az adakozás, azaz a vágy és a Fény (a kitöltése). Sőt, a vágynak az ereje az “Egyenes Fény” négy állomásán keresztül érvényesül az edény felé.

Miért nevezzük az egyiket a létező erőből, Fénynek és nem örömnek? Mivel a Fény befolyásolja a vágy fejlődési szakaszait, amelyet még nem érzékelünk, mint öröm, mint kitöltés. De mind ezt a Fényt teszi. Tehát nincs olyan fogalom, mint “hit”.

Mit jelent az, hogy én hiszek valamiben “? Valamiben, amit nem értek, absztrakt, érzékelhetetlen? Nem. Mi mindig az edény szempontjából beszélünk (vágy), abból a szempontból, amit a vágy érez.

A legfontosabb a hatalmas erőnek az érzése, amely megteremtett és kontrollál engem, ennek az érzékelése, mint jó, mint adakozó. És ezt az érzékelést nevezzük “a hit”-nek.

Ezen kívül, a hit az adakozás és a szeretetnek a tulajdonsága, mert érzem az erőt, amely megteremtett engem, érzem önmagamban ugyanazt a tulajdonságát az adakozásnak és a szeretetnek. Egyébként, nem is érezném ezt az erőt, mert minden csak akkor érzékelhető, ha formaazonosság van: abban a mértékben, ha van valamilyen tulajdonságom, én érzem ugyanazt a tulajdonságot, mintha rajtam kívül lenne. Bár nincsen olyan, hogy “rajtam kívül”, minden mindig bennem létezik.

Már kezdettől fogva meg kell értenünk, hogy ha valamit érzünk, csak azért van, mert van bennünk egyfajta azonosság, egyezési mérték. Lényegében, mi érezzük magunkat! Ez a kérdés összességében azért van, hogy megváltoztassuk saját magunkat, és akkor másnak kezdjük el érezni magunkat, spirituálisabbnak.
Hinnem kell, a Teremtő nagyságában, éreznem kell, a Felső nagyságának az erejét, amely megteremtett mindent, ural és kitölt mindent.

2013.08.25, Az orosz nyelvű stúdió leckéjéből, “Kérdések és válaszok”

Ford: B S
Szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.