Dr. Michael Laitman

“Az alázat az Úr félelme”

Kérdés:ן

Lehetek én a  házigazda, aki vendégeket fogad, mint a Teremtő, vagy én mindig “vendég”-ként maradok?

Válasz:

Te soha nem lehetsz az első. Csak választ adhatsz a házigazda cselekedeteire, hálás leszel, és ezáltal felépíted önmagadat. Bizonyára nem tudsz felemelkedni házigazdához, és nem is akarsz.

Vannak helyzetek, amikor Fáraónak érzed magad és kérded: “Ki az, akinek a hangját hallgatom?”. De a spirituális munkában, amikor eléred a spirituális szintet, az elérésben úgy dönthetsz, hogy le akarod nullázni magad, alá akarod vetni magad az erőnek.

Minden spirituális cselekedet a “Hafec Heszed” szintje után jön,  adakozás az adakozás érdekében. Mózes volt az, aki először megszerezte ezt, majd az egész nép, azaz, minden tagjával együtt.

Ezt a sorrendet meg kell tartani. Egyébként, ahogy a Tóra meséli, felbukkannak a bűnösök egyik a másik után, majd Mózes ellen mennek és kellemetlen helyzetet okoznak. Így megtanuljuk, hogy csak Mózes lehet a vezető. Ez a tanulás szükséges, azért, hogy letisztázzuk az összes a különbséget: az Áron fiai, a Kémek, stb.

Mindez szükséges, hogy jobban felemeljük a “Mózes”  szintet. Mivel ő maga szerény volt és nem növekedhetett. Ezért  volt szükséges, hogy a többiek felemeljék őt  a “héjak”- on (Klipa) keresztül. Mindenki fölé emelkedett, és mindenkit vezetett, alázattal és szerénységgel.

Miután befejezzük a “Bina” szintjét, megtanuljuk, hogyan kell használni helyesen  a mi élvezeti vágyunkat, amint az írva van: ” Az alázat az Úr félelme”.

2013.09.11, Baal HáSzulám, ” Fogamzás titka és születés” című cikkéből

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.