Dr. Michael Laitman

Mit jelent az, hogy legyőzni a Teremtőt?

Mit jelent az hogy legyőzni a teremtőt

Kérdés: Mit jelent, hogy “A fiaim legyőztek engem”, ha mi soha nem emelkedünk fel a Teremtő fölé?

Válasz : “A fiaim legyőztek engem”, az azt jelenti, hogy legyőztek minden nehézséget, túlkerültek minden nehézségen melyet a Teremtő tett eléjük. A vendég és a házigazda szituációjában, nem csak “legyőzöm” a Teremtőt, hanem “ használom” is Őt. A győzelem nem abban rejlik, hogy legyőzöm és elnémítom Őt, hanem abban, hogy – megszerezve Tőle az összes szeretetet és adakozást, melyet Ő maga stimulál bennem, a szégyen felett elkezdem Őt magát érezni.

Először is szégyenkeztem, mintha lopáson kaptak volna. Majd kiderült, hogy nem vagyok tolvaj, hanem egy ajándékot kaptam, amely csak az enyém, amit a Házigazda (Teremtő) nekem szánt, mert nagyon szeret engem. Ez kétfajta érzést kelt bennem – a Bina-t és a Malchut-ot

A Házigazda (Teremtő) megérzése, a Bina kezdete, amely nélkül a teremtett lény nem tud létezni. A Malchut-nak az érzése ugyan ez, mivel én meg akarok szerezni, azonban érzem a Házigazda szeretettét és a szégyent a Malchut-on belül, ezért el kell kezdenem kiszámítani, hogy hogyan tudom a Bina-t a Malchut fölé emelni.

Azonban, hogyha a Binat a Malchut fölé emelem, hogy ne érezzem a szégyent és örömet szerezzek, ez már a Klipa (héj), mivel a Bina elkezdi szolgálni a Malchut-ot. Másfelől ha én a Malchut-ot az örömre irányuló vágyával és a szégyenérzetével párhuzamosan használom, és a Bina vágyait ki akarom tölteni, akkor a Malchut emelkedik fel a Bina-hoz és adja át a saját Aviut-ját (Keménységét) a bina-nak, ami a Malchut vágyainak saját ereje. Ennek eredményeképpen a Bina kiterjed és megerősödik. Annak az erőnek a segítségével, amely segít a Binanak kiterjeszteni Mózes szintjét, megpróbálom elérni a Keter állapotát az összetapadást, majd pedig elkezdem korrigálni a Malchut-ot.

2013.09.11, Reggeli lecke 1 részből; Baal HaSulam cikkéből

forrás:  What Does Defeating The Creator Mean?

Lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,118 seconds.