Dr. Michael Laitman

Indul a vonat

A Kabbala Bölcselete a Teremtő felfedezése a teremtett a lények számára ebben a világban. A felfedezése révén valósul meg a Tóra,  egy speciális módszerrel. Azért, hogy a Teremtő feltáruljon az embernek, a Tóra elhozza az embert a szeretethez, a “Szeresd felebarátodat, mint magadat” elve által.  Mi megvalósítjuk ezt az elvet a Reformáló Fény segítségével. És, hogy vonzzuk a Fényt, nekünk meg kell,  felelnünk bizonyos feltételeknek. Mivel a Fény mindenütt jelen van, de a mi részünkről előkészítésre van szükség, hogy a működését okozza.

Tehát mi a helyes felkészülés?

Vajon mi építünk egy valódi vágyat, a valódi hiányt a Reformáló Fényhez, hogy eljöjjön és megadja nekünk a barátok szeretetét? Azért mert “beleöltözünk” a csoportba, megpróbálunk összekapcsolódni egymás között. Vagy fordítva, a barátok szeretete keresése által, kimegyünk hogy “kiegészítéseket” szívunk magunkba,  fecskendezzük be az “új vér”-t a csoportba, vonzzunk az új embereket, hogy érezzük a válaszukat és felébredjünk nekik köszönhetően és csak azután kell gondoskodnunk a Reformáló Fényről.

Vagy ki kell lépni a csoport határaiból, és kezdjük elvetni ott ugyanazt az üzenetet, ugyanazt az elvet, hogy”szeresd felebarátodat, mint saját magadat”, amely növeli a kapcsolat a fontosságát, csak  az “integrált oktatás” módján? A jelek mögött rejtve vannak ugyanazok a dolgok, amit mondtak csak kissé más módon, hogy megkönnyítse az emberek az útját, megszabaduljon a téves sztereotípiáktól, amelyek  gyűlöletet és undort ébresztenek fel.

Mindezt mi meg kell vizsgálnunk. Vannak emberek, akik azzal érvelnek, hogy a mi módszerünk nem alkalmasak a modern kornak és a modern  feltételeknek, nem vagyunk felhatalmazva senkitől a feladat végrehajtására és arra, hogy a  nyilvánosság felé forduljunk.

Sok kérdés van és meg kell értenünk őket. Lehet, hogy várnak ránk nem túl kellemes találkozások ellenfelekkel, amelyek állítják logikusan és egészséges módon, hogy mi nem működik megfelelően. Ezért meg kell értenünk, hogy mit kell tennünk. Le kell tisztáznunk a rendszert, a hozzáállásunkat és a helyünket benne. És ami a legfontosabb, hogy letisztázzuk az integrál oktatás a jellegét és funkcióját,  lehetővé téve elmagyarázni az állapotokat,  azoknak a tagoknak, akik nem értenek egyet az integrált oktatással, mert még nem érzik benne a Kabbala Bölcseletét.

De mégis, a tágas terjesztés nélkül, nem lesz szükségünk a Teremtőre. A nyilvánosság kilépése nélkül, az embernek nincs szüksége a csoportra és a barátokra.

Nyilvánvaló, hogy erre a kilépésre kell gondolnunk,  de a lényeg hogy elégedettséget okozunk a Teremtőnek. Vajon én képes vagyok összekötni a végső számítást,  a másikért aggódó végső pontot, a mindennapi problémáival? Vajon képes vagyok összekötni az én fordulásomat a másikhoz és a fordulásomat Teremtő felé? Én felszívom  a mások vágyait, hogy nyomjon engem, hogy  szorosabbra kössem a kapcsolatot a csoporttal, megkapjam a megfelelő szándékot, amely a lehetővé teszi, hogy a Teremtőhöz forduljak, és akkor felhasználom a cselekvések a láncolatát visszafelé a mások számára.

Vajon a cél felé haladok? Vajon elégedettséget okozok a Teremtőnek? Ha igen, akkor jó. Ha nem, nem sikerült. De így vagy úgy, valójában itt működik az a kapcsolati képlet, amely összeköt engem másokkal és a könyvek, a tanár és a csoport által, a Teremtővel. Ha látom, hogy van egy erős és szükséges kapcsolat, ha megértem, hogy nincs más lehetőség kielégíteni a Teremtőt, akkor én “tiszta” vagyok.

De ha van más út, akkor mutassátok meg és én azonnal változtatom az utamat. Hálás vagyok, hogy megmentettétek az életemet, és nem tettétek lehetővé elpocsékolni hiába.

Egy ilyen tisztázást kérnek tőlünk,  különös tekintettel arra, hogy sok ember körülöttünk egyelőre preferál “oldalt ülni”, és nem látnak semmi borzalmast. Köztünk ez szörnyű, de nem érdekli  őket részt venni a terjesztésben. Ők azt hiszik, hogy lehet várni, amíg először mások teszik meg és majd azután ők. De ők nem értik, hogy “károsak” maguknak, drasztikus és visszafordíthatatlan mértékben. Talán ez az egyetlen esélyük, és aki most felugrik a vonatra az tovább utazik, aki nem az a platformon marad “üres kezekkel” …

2013.09.16, Baal HáSzulám, “Bevezető a Zohár könyvébe”

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,164 seconds.