Dr. Michael Laitman

A tanács, amelyben el van rejtve a Fény

Báál Hászulám cikkéből: “Egyetlen parancsolat” “Nincs a Teremtő munkája és a mitzva (parancsolat) betartása a mások nevében, amely azt jelenti, hogy kielégítést adni a Teremtőnek”. 

A Teremtő munkája jelenti a tiszta adakozást, és a parancsolatok betartása, a saját magam korrekciója az adakozásra. A reformáló fény által, ez az un: Tóra.

Én az adakozásért, kell, hogy létezzek, és nem a magam számára. Szóval szükségem van a felső erőre, amely által elvégezhetem a cselekedeteket, de nem az én egoista üzemanyagom, és az egóm számára. Szükségem van egy felsőbb erőre, amely lehetővé teszi, hogy semmi ok nélkül adjak, az én természetem igazolási szempontjából, logikusan. Akkor képes vagyok adakozni, hogy elégedettséget okozzak neki.

A “Neki” az valami kívülálló tőlem, és nem számít, hogy ez az ember, az emberiség, vagy a Teremtő. Nem érdekel, ki éppen: ha valami, ami kimegy a “test”ből, akkor az egyszerűen eltűnt, elveszett nincs többé. Én így érzem ezt. Ez úgy érezhető, hogy elégedettséget adok Neki, olyan ez, mint eldobni, elveszíteni valamit örökre.

De a bölcsek azt mondják, hogy a Tórával és Mitzvot-tal való foglalkozás a Lo Lisma (nem az Ő nevében) is, mert a Lo Lismá után következik a Lisma.

Ez azt jelenti, még ha nem is vagyok képes adakozni most is, meg kell, hogy tegyem az én erőm mértéke szerint, tegyek, amit tudok a csoporton belül, a tanulásban, mindenben, ami lehetséges. Amikor több helyzeten megyek keresztül, akkor érek el, az adakozáshoz. Miért? – Azért, mert a helyzetek amelyeket a bölcsek ajánlanak nekem a nem megfelelő szándékommal vonzzák rám a Reformáló Fényt.

Hogyan történhetett ez? Hogyan lehet, hogy a bölcsek tanácsa által, magamra vonzom a Reformáló Fényt? Valójában én csak olvastam a könyvben és hallottam a tanáromtól, hogy így és úgy kell tenni. Milyen formán kapok én ebből spirituális erőt, amely megváltoztat engem? Pontosan, hogyan működik ez a mechanizmus?

A helyzet az, azáltal, hogy én követem, amit a bölcsek diktálnak nekem, hozzájuk kapcsolódok, és akkor kapok tőlük kitöltést. Csakhogy úgy én érzem ezt, mint , “Körbevevő Fény”, mert még nem bírom ki az én edényeimben. Tulajdonképpen a fény kitölt engem, bennem van, de még mindig nem tudom feldolgozni, az én letisztázott edényeimben, nem tudok valóban dolgozni vele. De mégis Ő már korrigál, és megformál engem.

Pontosan ilyen módon a tanáraim tanácsainak betartása által, rajtuk keresztül kapcsolódok a Malchut Eyn Szof-hoz.

2013.09.22; Baal HáSzulám cikkéből; “Egyetlen parancsolat”

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.