Dr. Michael Laitman

Tanácsok arra, hogyan kell reggel a helyes lábbal felkelni

Kérdés:

Mit tehetek, ha az óra alatt az idegen gondolatok és szomorúságok, eltérítenek a leckétől?

Válasz:

Az ember  különböző állapotokon megy át. Néha ül a leckén, teljesen le van választva a leckétől és néha még alszik is. Velem  ez nagyon ritkán történt meg, de ha hirtelen elaludtam Rábásh meglökte a lábamat óvatosan az asztal alatt, vagy meghúzta az öltönyömnek az úját, anélkül, hogy valaki észrevette volna. Bár nem voltam fáradt, de valójában ez egy ilyen lelkiállapot. Néha aludhatsz két órát és teljesen ébernek érzed magad, és néha hét-nyolc órai alvás után, is aludnál még ennek semmi köze a fizikai állapothoz.

Mit tehetünk, ha elalszunk? – Erőfeszítéseket kell tennünk és harcolnunk kell minden erőnkkel, amennyire csak lehetséges, de ezzel együtt, egyetértünk azzal, hogy vannak olyan helyzetek, amelyek felülről vannak elintézve és nem tehetünk semmit. Akkor jövök a leckére és elalszom…. Soha nem nevetettem, vagy kiabáltam valakire, aki alszik a lecke során. Vagyis, nem képes akkor másképp, de mindenesetre itt van a leckén.

Ha az órák során idegen gondolatok mennek át rajtad, ez az előkészítéstől függ. Nagyon fontos “melyik lábbal keltél fel reggel” az ágyból: a “jobb láb”- bal, a bal láb”-bal vagy akár “négy láb”-on, azaz mi volt az első gondolatod. És ez attól függ, hogy milyen gondolattal mentél aludni, mit olvastál lefekvés előtt. Láthatunk este focit, de öt perccel a lefekvés előtt, kell olvasni valamit, amely felráz belülről, és a helyes irányba helyez. Ezzel a gondolattal kell elaludni. Ez olyan, mint a “Kriát “Shmá” ál hámitá” imádság, (“Halljad” olvasása az alvás előtt).

Akkor, felébredsz és fel kelsz a jó gondolatokkal, és azzal jössz a leckére. És ha később elalszol az osztályban, akkor jól készítetted elő magad. És ha hallod a leckét, akkor jobb gondolatok és szándékok érkeznek hozzád. Még ha hirtelen idegen gondolatok és szándékok jönnek hozzád, akkor is csak egy rövid időre. Te felfedezheted, megtalálhatod, eltávolíthatod, vagy elkergetheted őket.

Ez a mi feladatunk. De a legfontosabb a cselekedet: gyere, ülj le, készülj a leckére, rajzolj vázlatokat, írjál mindent, azaz, tegyél mechanikus cselekedeteket, amelyek segítenek belemerülni a leckébe. Ezen kívül, neked szükséges rajzolnod egy kört, azaz, fesd le magad a csoportban. De lehet valóban is rajzolni egy kört a lap oldalán, azért hogy legyen előtted és emlékeztessen téged, hogy egy körben vagy a többiekkel.

Ezt a kör forma be kell, hogy legyen vésve a fejedbe, hogy csak rajta keresztül akard nézni a világot. Mintha az  agyadban lenne egy szemüveg (“hal szem”), és most lekerekítve látnád a világot. Mert valójában ez az igazi formája, és te mindent a csoport központján keresztül akarsz látni.

2013.10.07, “Bevezető a Zohár könyyvébe”

ford: B S

szerk: SZ I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.