Dr. Michael Laitman

Kollektív bölcsesség

A kapcsolat az emberek között a workshop-ban,  vagy a “kerekasztal közben”, létrehoz egy kollektív elmét. Ismert, hogy létezik ilyen jelenség, mint a ” tömegek bölcsessége”. Ha az emberek összekapcsolódnak, akkor egy hozzáadott erő tárul fel közöttük, megszületik közöttük valami új, ami a képességük fölött van. Mindegyik közülük rendelkezik közepes intelligenciával és  képességgel, és hibáznak amikor válaszolnak valamilyen kérdésre. Azonban, amikor együtt beszélnek, hallgatják mások véleményét és egymást kiegészítik, akkor az átlagos válasz helyes lesz vagy nagyon közel a helyes válaszhoz.

Mindegyik egy bizonyos  irányba tévedett, de átlagban a válasz helyes. De a lényeg itt nem csak a statisztikai nagy számok törvénye, hanem az érzelmi szempont. Amikor az emberek összekapcsolódnak és együtt akarják megoldani a problémát, akkor megjelenik náluk egy speciális érzék. Ez nem csak egy átlagos válasz. Mivel ők együtt próbálnak megoldást találni, így meg jelenik egy különleges hozzáadás.

Mi nem kérünk akármilyen választ mindenkitől egyénileg, mint a kutatási és statisztikai felmérésben, hanem összekapcsolunk mindenkit és szeretnénk elérni egy közös eredményre. Akkor látjuk, hogy ők nem hibáznak. Ez a kapcsolat eredménye, és nem csak akármilyen válasz, amely többé vagy kevésbé a helyes átlagos, és az egyik tévedés kiegyenlíti a másikat.

Az emberek összekapcsolódása alatt, megjelenik egy kiegészítő erő, amely a következő szintre ugraszt minket. Minden tíz ember az alacsonyabb szintről egyenlő egy emberel a felsőbb szintről, mint, ahogy az egész kövületi egyenlő egy növényivel, és az egész növényi egyenlő egy élővel, és az egész élő egyenlő egy emberrel, az ő ereje és az értelme szerint.

Ez nem egy egyszerű egyenlet, mert ehhez még szükséges a Teremtő erejének hozzáadása, azért, hogy átváltson minket a kövületi szintről, ahol a kövületi elemek összekapcsolódnak együtt a növényi szintre, és egy növénnyé válnak. Azonban tudnunk kell, hogy ez erő mindig rendelkezésünkre áll, a Felső Fény állandóan világít. Amikor összekapcsolódunk, a Felső Fény azonnal automatikusan működik rajtunk, és felemel minket a következő szintre.

Ezért mondják azt, hogy az egész kövületi egyenlő egy növényivel. A Felső Fény automatikusan beintegrálódik ebbe a formába. Úgy tűnik, hogy mi előre tudjuk, hogy a Felső Fény működni fog és felemeli őket.

Az általános Fény nem olyan, mint a válaszok átlaga. A Workshop és a kör létrehozása alatt, mi el kell, hogy érjünk egy közös megoldást, egy diagnózist, egy közös definíciót, amely a kör középpontja lesz. Nincs szükségünk tíz különálló véleményre, ez nem fog termelni semmit. Ez csak bonyolítaná a dolgokat, mint egy mentális filozofálás: az egyik mondta ezt, és egy másik mondta azt. Ez analízis, és nekünk szükségünk van a szintézisre, szükségünk van a teljesre, amely a Felső szinthez tartozik!

Mi egyelőre nem vagyunk képesek felhasználni a workshopokat megfelelően. A workshop az egy spirituális edény, egy eszköz a korrekció vége eléréséhez. Végül is, mi fel kell emelkedjünk Rabbi Simon csoportjának a szintjére. Ez csak egy ilyen hétköznapi szó, hogy “workshop”, de ez az igazi spirituális kapcsolatot jelenti. A workshopok meg kell változzanak, ezen fogunk dolgozni. Lehetetlen ezt tanítani. Ez a képesség fokozatosan jön, és ebben segít a kívülről lévő nyomás.

2013.10.10, Rábásh irásaiból, Levelek

ford: B S

Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.