Dr. Michael Laitman

“Még ha háború is jön ellenem, akkor is bízom én!”

Ha az emberek megértenék, hogy minden szerencsétlenség, amely rájuk zuhan – éhség, háború, betegség – könnyedén semlegesíthető lenne, az által hogy a Teremtőhöz fordulunk, – mert amire szükségünk van az, csak az, hogy Felé induljunk el mielőtt mindezek a nehézségek, melyek évezredek óta vadásznak ránk, megjelennének – akkor milyen könnyed és egyszerű életünk lehetne!  Végül is mi ugyanabban a csónakban ülünk, ugyanabban az áramlatban. De hány ezer év telt el, úgy hogy az emberiség nyomás alatt volt, hogy végezetül felismerje, hogy nincs más lehetősége: közelebb kell kerülnie a Teremtőhöz. Az összes probléma kizárólag ezért jelent meg.

A történelem során mennyi boldogtalanságot és nyomorultságot elkerülhettünk volna, ha hallgatunk Ábrahámra az Ősi Babilonban és egy emberként egy szívvel egyesülünk?  A teljes történelmünk másképpen alakult volna. Egyszerűen elérhettük volna a magasabb dimenziót és a paradicsomban élhetnénk, egy harmonikus egységben a vágyak és az örömök között, az adakozási vágyban, fejlesztve a tökéletesség felé való haladásunkat.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy minden baj és probléma, egyetlen célból érkezik hozzánk, hogy a Teremtő felé fordítson bennünket. Azonban ameddig az ember az emberi szint ásványi szintjén fejlődik, addig az előrehaladása nagyon lassú, és nagyon sok szenvedésen megy keresztül. A növényi szinten, a fejlődés intenzívebb, az állat és az emberi szinten pedig egyre gyorsabb. Láthatjuk, hogy a változás sebessége folyamatosan növekszik, így az életünk során különböző mennyiségű cselekedetet tudunk végrehajtani minden órában.

Meg van a lehetőségünk arra, hogy ellenőrizzük, hogy az egyik cselekedetünk hogyan befolyásolja a másikat, és hogy az előrehaladásunk a Teremtő irányában, milyen tényszerű módon segít elkerülni a problémákat. Mondva van: „Elölről s hátulról átölelsz engem” . Az elölről (kifejezés), egy közvetlen ellenőrzést jelent a Teremtő irányából, azaz ha én keresem Őt, azzal magamra vonom a Reformáló Fényt az erőfeszítéseim mértékében. A hátulról (kifejezés), a Teremtő közvetett ellenőrzését jelenti az irányomba, azaz ha lusta vagyok erőfeszítéseket tenni és az előrehaladásomra figyelni, akkor ugyan az a Fény,- amelyet,  az előbb Körül Ölelő fényként fedeztem fel, és amely reformál engem – ebben az esetben a másik oldalát mutatja meg annak érdekében, hogy a szenvedésektől való menekülés által kényszerítsen a Forrás irányába. Ez utóbbi módon az előre haladás, egy hosszabb időre nyúlik ki és szenvedésekkel párosul.

Ahogy azt énekeljük az egyik Sabbath dalban: „Még hogy ha Seregek Ura tábort állít is ellenem, a szívemben nincs Félelem!  Még ha háború is jön ellenem, akkor is bízom én!”

„Még hogy ha Seregek Ura tábort állít is ellenem, a szívemben nincs Félelem!”  Ez a mondat egy magasabb állapotra utal arra, amikor az ember eléri annak a felismerését, hogy a hátulról való nyomás is az előrehaladását szolgálja. Ezáltal bízik a Teremtőben, és a Felső Kormányzásban, megérti, hogy minden Tőle (Teremtőtől) származik, és azt is megérti, hogy csak az előrehaladás által menekülhet meg az őt üldöző problémáktól.  Nagyon fontos az is, hogy az ember bízzon a Teremtő segítségében, hogy képes legyen megtalálni a Teremtőt a bajban, Aki nem félelmet akar kelteni a szívében, hanem örömöt.

2013.10.13, Felkészülés a reggeli leckére

ford: B S

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.