Dr. Michael Laitman

A vonat nem vár!

Nyilvánvaló, hogy a törés korrekciója lehetséges,a mi összekapcsolódásunk által. A törés előtt egy általános lélek létezett, az általános edény, és egy Fény, amely kitöltötte ezt az edényt. De a lélek (az edény, az adakozás vágya) nem volt képes elviselni ezt az élvezetet, és elkezdte kapni az élvezetet a megszerzési vágy érdekében, vagyis magának, az adakozási vágy helyett. És akkor történt a “törés”.

Azért, mert ez a lélek, ez a spirituális edény, megváltoztatta a formáját, akkor a Fény eltávolodott tőle a formaazonosság törvénye szerint, azaz, az azonos tulajdonság hiánya miatt. Az eltérés miatt, a Fény eltávolodott a lélektől, és most mi végre kell, hogy hajtsunk néhány cselekedeteket, hogy vissza tudjuk térni és közeledjünk a Fényhez.

Abból a magasságból ahol voltunk, mi egyenesen a szakadékba estünk, a létra aljára, és még lentebb is. És most meg kell, próbálnunk elvégezni a cselekedeteket, amit adtak számunkra, azért, hogy összekapcsoljuk ezt a törött edényt, és elvégezzük a kapcsolat munkáját. És e-munka által mi vonzzuk a Reformáló Fényt, amely segíteni fog minket, hogy összekapcsolódjunk, és méltóvá váljunk arra, hogy a Fény beleöltözzön a mi közös edényünkbe és felfedeződjön benne.

És amikor a Fény feltárul számunkra, akkor mi érezni fogjuk , hogy mi megfelelünk a Fény forrásnak, a Teremtőnek. Alapvetően ez a törés korrekciója, amit meg kell tennünk. Végül is, el kell érnünk ahhoz az állapothoz, amelyben csak egy lélek létezik, egy edény, hogy a részek összekapcsolódjanak  teljes integrált módon. Ennek megfelelően, az edényben feltárul a Fény, és benne felfedeződik a forrása, a Teremtő. Mi élvezni fogjuk ezt, hogy megelégedést okozunk Neki, mint a vendég és a házigazda példájában, akik szeretik egymást.

A korrekció útja a “barátok szeretete” által építkezik, a barátok egysége és az ő közeledésük által a generáció  kabbalistáihoz, akiknek a tanácsára elvégezzük a munkánkat. Néha olyan gondolatai jönnek az embernek, hogy elkülönülhet és elérheti a szándékot az adakozás érdekében, tanulhat egyedül, és “tisztán” tarthatja magát kívülről-belülről, mint a “szentek”. Ő nem érti meg, hogy minek kell, összemocskolnia magát másokkal, mindenféle fizikai tevékenységekkel. Jobb, neki, hogy belemélyedjen a belső “spiritualitás” munkájába”, és egyedül olvadjon össze a Teremtővel.

De valójában, az elszigeteltség és a egyéni belső “munka” nem eredményez semmilyen gyümölcsöt. Nem létezik hatékonyabb korrekció, mint a barátokkal lévő kapcsolata. Mindenféle munka által, amelyet együtt teszünk , és közeledünk egymáshoz, mi vonzzuk a Fényt, amely befolyásol minket, és közelebb visz az igazsághoz.

Sok ilyen panaszt hallottam az emberektől, hogy egyedül akarják csinálni ezt a munkát. De ez keserves tévedés. Végül az ember nem korrigál semmit, mert lekéste a vonatot, nem lesz elegendő ideje, hogy csatlakozzon ahhoz csoporthoz, amely már a fejlődési úton halad. Így nagyon nehéz lesz neki felszállnia erre az úton lévő vonatra, és elveszti az életciklusát. Ezért, kell meghallgatni a legnagyobb kabbalisták tanácsait és csak a barátok szeretetével foglalkozni.

2013.10.13, Felkészülés a reggeli leckéből

ford: B S
     
Sz I

f: הרכבת לא תחכה! 16.10.13

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.