Dr. Michael Laitman

Az érzési különbségek hullámán

Kérdés:

Amikor az emberek az integrált módszert kezdik megtanulni,  nem csak a pozitív állapotokba, lépnek be, hanem negatívokba is. Szükséges-e átmenni ezeken az állapotokon, vagy lehet e-nélkül is?

A válaszom:

Úgy gondolom, hogy nem kell, elkerülni, hanem helyesen kell kivizsgálni őket, mert a mi természetünk tárul fel ilyen formán, egy feltűnőbb módon, mutatja meg magát, azért, hogy lássuk mi felett kell, hogy felemelkedjünk.

A negatív állapotok érzetében az ember örömet kell, hogy találjon, mint a sportoló, aki a fájdalom leküzdése által legyőzi az akadályt. Az érzéki akadályok leküzdésének az eredménye fontosabb, mint a fájdalmi érzés. Tudatos módon tesszük ezt meg! Azaz, a cél fontossága, az, hogy önmagunkat változtassuk, értékesebb, mint a kellemetlen érzések, amelyeket megtapasztalunk az utunkon.

Nem kell előre beszélnünk ilyen érzésekről, hanem állandóan meg kell, próbálnunk elhomályosítani őket (nem megsemmisíteni, hanem elhomályosítani), és azonnal elmondani az embereknek, hogy megértsék, így megismerjük magunkat, a lényegünket, és ezután vezetjük be a workshopba, a beszélgetésbe.

Majd, házi feladatot kell adni nekik – írják le az összes negatív és pozitív érzéseiket, és hozzák el a következő leckére. Ezután, el kell rendezni ezeket az oldalakat és a személy legfontosabb következtetéseit, ismét bevinni a workshopba, mert amit a személy érzett, részben a többiek is érezték. Most beszéljétek meg a helyzeteket: “Mi az? Miért? Mit ad nekem ez az életemben? Lehetséges, jobb lett volna ha nem éreztem volna ezt az állapotot? Vagy inkább megérezni?”. Mert, amikor kiüt a betegség, sokkal erősebben érződik, mint amikor csak kezdődik a betegség és nem érzünk semmit, amíg a rejtettség fázisa elmúlik.

Tehát, az embereknek mélyen kell, hogy érezzék a problémákat, hogy a személyes tapasztalat által elérjenek valamilyen megoldásra. Az útmutató vezeti a beszélgetést, megadja a tárgyalás témáját, és a beszélgetés során a következtetéseket ők maguk kell, hogy levonják. Akkor valóban ez az ő eredményük lesz, az ő felfedezésük, az ő megszerzésük! Olyan mintha ők maguk fedezték volna fel a természet új törvényét, az új kölcsönös együttműködést, amelyet lehetséges, hogy senki sem látta azelőtt, és most ők az elsők a világban akik látják ezt.

Ezek nagyon komoly dolgok! Le kell írni őket, kifejleszteni, könyveket készíteni a workshop tárgyalásokból, azért, hogy mások is tudjanak hasonló beszélgetéseket létrehozni, tanuljanak belőlük, és teljesedjenek be . Így, fokozatosan létre fogunk hozni egy olyan integrált oktatási rendszert, amely többre és többre jut, finomabb és hatékonyabb.

2013.09.17, A TV. programjából, “Az idő során”,

ford: B S

Sz I

f: על הגל של הבדלי התחושות

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.