Dr. Michael Laitman

Hogyan válhatunk függetlenné a munka eredményétől?

Hogyan válhatunk függetlenné a munka eredményétől

 

 

 

Kérdés: Mi segíthet abban, hogy ne függjünk a munka eredményétől?

Válaszom: Az hogy, a fizikai eredmény helyére a spirituális eredményt kell helyezni. A  spirituális eredmény az, hogy elégedettséget adjunk a Teremtőnek. Képzeld el, hogy szeretnél valakinek egy kellemes érzést okozni, a boldogság érzését, és ez a “valaki” a Teremtő.

Azért hogy pontosabban tudjuk leírni a Teremtőt, és minél kevesebbet hibázunk benne, képzeljük el, hogy boldoggá szeretnék tenni a valóságot. Tehát azt szeretnéd, hogy az egész kövületi, növényi, állati és emberi szinten lévőknek jó legyen.  Mi több feloldódsz bennük, eltűnsz, teljesen átadod magad nekik, mostantól minden tevékenységben az időn, a mozgáson és a téren kívül, a végtelenségig.

Konkrétabban, képzeld el magad, hogy egy csoportba tartozol, és ott próbálsz így viszonyulni a barátokhoz. Teljesen át akarod adni magad nekik, eltűnni bennük, beléjük foglaltatni. De ezt meg kell valósítani a gyakorlatban is, ami azt jelenti, hogy hajlandó vagy dolgozni, és elfogadod azt, hogy minden munkád beléjük veted. Szóval, minden eltűnik, az okok, a cselekedetek, az eredmények, és minden a barátok felé irányul.

Gondolj erre, képzelj el egy ilyen helyzetet, és vizsgáld meg a következtetéseket a gyakorlatban. Meg kell vizsgálnunk magunkat, hogy nem mondunk üres szavakat, és hogy a szavaink hogy azok behatolnak-e a szívekbe. Ezt csak a cselekedetek által lehet letesztelni. Ha a szándék lehetővé teszi, hogy bekapcsold magad, akkor ez annak a jele, hogy a cél valódi volt. De ha változtatni kell a szándékodon, azért hogy hajtó erőd legyen, és elkezdj valamit tenni, akkor a szándékod még mindig nem komoly, ahogy mondják “nincs szűrőd”.

2013.11.07, Felkészülés a reggeli leckéhez

ford: B S

forrás: איך להפוך להיות לבלתי תלוי בתוצאת העבודה?, 7..11.13

lekt: BT;FB;KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,113 seconds.