Dr. Michael Laitman

A tanulás és a terjesztés kombinációja

a tanulás és terjesztés kombinációja

 

 

 

Kérdés: Terjesztés nélkül, a csoportos munka értelmetlenné válik. De amint megkezdjük a terjesztést, akkor azonnal elkezdőnek a széthúzások és a veszekedések. Hogyan lehet terjeszteni is, és az egységet is fenntartani a csoportban?

A válaszom: Terjesztés nélkül, természetesen, lehetetlen spirituális csoportban élni. Ez olyan, mint egy család gyermek nélkül. Mennyit vagy képes monoton csak tanulni és tanulni? Természetes, hogy megszületik a vágy, valami újdonságra, friss áramlatokra. Valamilyen más információs behatásra. Például, mint egy házaspár esetében, akik állandóan csak magukkal foglalkoznak, de hirtelen létrejön bennük a vágy egy gyermek iránt. Ezért egy helyes egyensúlyt kell tartani a tanulás és a terjesztés között. Mert az is fontos, hogy semmilyen körülmények között nem szabad elfelejteni a tanulást sem!

A tanulás folyamata a munkánk függvényében és előre haladtával, változik. A terjesztés ​​a legfontosabb dolog a mi előrehaladásunkhoz, mert ezen keresztül jut át rajtunk a Fény a külső tömegek felé.  Csak ezen a módon növekedünk, mert enélkül továbbra is a “Hafez Heszed” állapotában maradnánk, amikor nem csinálunk semmit, mert nincs szükségünk semmire. Ezért, elsősorban a terjesztés határozza meg az egyéni spirituális növekedésünket.

Másrészt, amikor mi a terjesztésben dolgozunk, ezzel egy időben, olyan anyagokat kell keresni, melyek segítségével jobban elmélyedhetünk az elméleti és gyakorlati terjesztésben. Meg kell találnunk az épülésünkhöz szükséges anyagokat, és ezekből felépítenünk a tanulmányainkat.

Mert, a terjesztés alapján, más módon tanuljuk az anyagot, megtaláljuk az aktuális megfelelő részeket, mondjuk, a Zohár könyvéből, vagy a “Talmud Esser Sefirot”-ból (A Tíz Szfíra Tanulmányából), vagy kiválasztjuk Baal HaSulam bizonyos cikkeit. Azaz, mi kiválasztjuk pontosan azokat az anyagokat, amelyek a terjesztésről szólnak, és segíthet minket tanulásban.

2013.10.20, “A csoport és a terjesztés” leckéjéből

ford: B S

lekt:BT;FB;KN

forrás: שילוב בין לימוד והפצה, 8.11.13

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,126 seconds.