Dr. Michael Laitman

Az Egó: barát vagy ellenség?

az egó barát vagy ellenség

 

 

 

Kérdés: Amikor mi, a csoportban dolgozunk, és óriási erőfeszítéseket teszünk, akkor az egó megjelenik, és ismét elválaszt minket. Mit kellene tennünk? Hiszen ez zavarja a terjesztésünk hatékonyságát.

A válaszom: Nem értem. Az egó, hogyan zavarhat benneteket? Mit csinálhatnánk nélküle? Csak általa létezünk, és csak ennek köszönhetően tudunk felemelkedni, amikor az egó egyre jobban növekedik bennünk.

Pont a folyamatosan növekedő egó eredményeként emelkedünk állandóan, nélküle nem fogunk elérni semmit. Az egyre nagyobb egó egyértelmű jele, a ti növekedéseteknek.

Hogyan lehet az egóra negatív módon tekinteni?! Ez az erő fejleszt minket, és nélküle nem lehetett volna minket felrázni, általa lehet minket megsérteni vagy bátorítani. Ez csak az egó által lehetséges. Ez ilyen egyszerű.

Tilos az egóhoz így viszonyulni, mivel ez a mi természetünk!  Mindent, amit a Teremtő teremtett, teljes harmóniában teremtette! Amikor feltárul minden belső és külső irigység, meg kell értenünk, hogy lehetetlen még akár egy lépést is tenni nélküle! Ráadásul, könnyedén meg lehet változtatni az egót, ellentétes tulajdonságokra. Ez teljes mértékben lehetséges.

Az egó egyre jobban megnövekszik a spiritualitáshoz vezető úton. Ezzel együtt elkezd feltárulni szörnyű állapotokban, ijesztő erők formájában, olyan formákban, melyek ellentétesek a Teremtő feltárulásával.

Napjainkban még nagyon kevésé tárult fel az egó ebben a konkrét formában, a különböző pozitív vagy negatív benyomások által. Azonban, amikor lesz egy pontosabb célod, akkor az egód olyan formában tárul majd  fel, hogy úgy tűnhet, mintha az imádott és kedves gyermekeidet elrabolnák a szemeid láttára, és azzal fenyegetnének téged, hogy megölik őket. Akkor mit érezel majd?! Mit teszel majd?!

Amikor látni fogod a saját egódat ilyen kinyilatkoztatásokban, amelyben megpróbálja majd elpusztítani a te legkisebb mozgásteredet is a Teremtő felé, akkor sokkal ravaszabb formákat vesz majd fel. Ez még most csak a kezdet.

2013.10.17, “Az integrált módszer terjesztése”

ford: B S

lekt: BT;FB;KN

forrás: האגו: ידיד או אויב?  29.10.13

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,129 seconds.