Dr. Michael Laitman

Lehetőség a spirituális fejlődésre

lehetőség a spirituális fejlődésre

 

 

 

 

Kérdés: A tapasztalatunk alapján, vannak olyan körülmények, hogy mialatt ülünk az integrált körben, az egyik résztvevő elkezd idegességet, agresszivitást, utálatot érezni. Mit kellene tennünk, ha valakin, látszik, hogy irritálja az, amit mások mondanak? El kellene rejtenie ezt, csöndben maradni, vagy ki kell engednie a dühét a körben?

Válasz: Nem szükséges kiengedni a dühöt, inkább csak ki mondani, hogy mit érzünk, és a körben ülőknek is szükséges tisztázni, hogy miért is történik mindez. Elvégre is az egónak ez az új kitörése belénk hatol, és hirtelen nem tárgyilagosan látjuk a másikat, hanem az új egoisztikus vágyon keresztül. Tehát. Nem szereted őt, bosszant téged, és nem is lényeges hogy mi bosszant benne. Vagyis most tisztáznod kellene, hogy a helyes egóval hogyan tudod felemelni magad a következő szintre.

Jelenleg nem te irányítod magad. Nem is emlékszel rá, hogy ezt szándékosan tetted volna. Ezért a workshop tagjaihoz kell fordulnod, hogy segítsenek, de csak akkor, hogyha ez nem zavarja a workshop általános menetét, tehát te nem téríthetsz el másokat a fő témától, amikor szavakkal leírod, hogy mások menyire ellenszenvesek neked.

Kérdés: Mi a mechanizmusa annak, hogy letisztázzuk ezt az állapotot? Hogyan történik ez meg?

Válasz: Miután az ember megosztotta velünk az érzései egy részét, szükséges, hogy elhozzuk neki a tudatosságot, hogy felemeljük a mi szintünkre.

Elvégre semmi sem véletlen. Kapott valamennyi egót, hogy ezzel segítsen nekünk is. Együtt találja magát velünk ugyanabban a hálózatban, hozzánk kapcsolódva. Nem lehetséges, hogy az ego csak úgy beleugrott, és neki le kell nyelnie. Miután beleolvasztottuk őt ugyanabba a rendszerbe, láthatjátok. hogy neki valahogyan szükséges ezt átadnia nekünk. Láthatjátok, hogy ennek az egónak a segítségével, mindnyájan felemelkedünk. Szükséges, hogy úgy lássuk ezt a folyamatot, mint a mi felülről való irányításunkat.

Kérdés: Mi módon tisztázzuk ezeket a feltételeket? Hogyan történik mindez?

Válasz: Ő azt mondja: „Srácok, én szétestem, minden forr bennem” és mindenkinek reagálnia kell erre. Elkezdjük megvitatni, hogy miért, és mi célból történt mindez. Úgy viszonyulunk ehhez, mint egy objektív okhoz, mivelhogy mi mindannyian ugyanabba a hálózatban vagyunk.  Pillanatnyilag egy asztal körül ülünk, egy gyülekezetet alkotunk. Itt semmi sem személyes.

Ez a helyzet megadatott nekünk, hogy együtt dolgozzunk, fölül kell emelkedni a barátaink egóján. A párbeszéden keresztül, a helyzeten dolgozva, egyetértünk, hogy nincsen rossz a természetben, ez mind a fejlődésünk kedvéért van, a barátok állapotain keresztül a természet példát mutat a saját evolúciójáról. Mi átváltoztatjuk a barátaink negatív, egoisztikus kitörését valami pozitívvá és ennek köszönhetően felemelkedünk.

Talán ebben az esetben nem szükséges, hogy hozzáfogjunk bármi más témához a workshopban.  Nekilátunk megvitatni a szituációt egy tudatos módon és ez lesz a legjobb megoldás a számunkra. Mi mindnyájan fel tudunk emelkedni. Végül is tisztává válik számunkra, hogy ez a gondolat nem csupán a barátunké, aki ott ül a körben és forrong, inkább mindez a felső irányítástól jön, azért, hogy lehetőséget adjon a felemelkedésre.

Kab TV “Időn Keresztül” 2013.09.21

Ford: M.T

lekt: K.N

forrás: http://laitman.com/2013/11/opportunity-for-spiritual-ascent/

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,114 seconds.