Dr. Michael Laitman

Az éjjel-nappal nyitva tartó bolt.

Az üzlet, meynek az ajataja

 

 

 

 

Kérdés: Hogyan képesek a csoportok a világ minden tájáról fenntartani a kapcsolatot a központtal, azért hogy állandóan erőt kapjanak onnan?

A válaszom: Nem tudom, hogy mi mást tehetnénk. Ha úgy érzitek, hogy hiányzik a kapcsolat, akkor próbáljátok megtalálni, a megújítás módját. A tanárom, Rabbash, szokta mondani: “Az én boltom mindig nyitva van”, ahogy a Teremtőnél is, amelyről mondva van: “A bolt nyitva van, és a tulajdonos hitelre árul, a jegyzetfüzet is nyitva van és a kéz ír, és aki kölcsönt akar, az eljöhet, és felveheti a kölcsönt”.

A láthatatlan kéz bejegyez mindent a füzetbe, és majd a tulajdonos kérni fogja tőled az tartozás, de te még akkor is bemehetsz, ha már tartozol. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonos nem kiabál a vásárlókkal, és nem hívja fel őket ezért. Csak kinyitja a bolt ajtaját, és ennyi az egész. Akárki be akar lépni, az megteheti.

Ez egy példa arra, hogyan kell kimennünk a világba. Vagy, hogy hogyan készüljünk fel a legnagyobb tömegű értékesítésre mindenütt úgy, hogy mindenki jó érezze magát, amikor bejön a boltba. De ez nem jelenti azt, hogy rá kellene ugrani minden járókelőre, vagy kopogni kellene az emberek ajtaján, és kényszeríteni kellene őket arra, hogy megvásárolják tőlünk a termékeinket.

Ezért csak tőletek függ, hogy képesek lesztek-e arra, hogy tartsátok a kapcsolatot a központtal. Ne várjatok ránk, tegyétek meg! Mi túl elfoglaltak vagyunk, és nagyon sok munkánk van a terjesztéssel, a feldolgozással, az integrált oktatáshoz szükséges anyagok kiadásával, az új otthonunkba való beköltözéssel, és a 2014.-es februári nemzetközi kongresszus előkészítésével.

A teendőinkön felül nem tudunk követni mindent, ami az egyénekkel történik: Moszkvában, Szentpéterváron, New Yorkban, vagy San Francisco – ban.  Nincs ehhez erőnk, és nem is lenne helyes, ha elkezdenénk így műküdni. Ha hétköznapi emberek lennétek, “a szívbéli pont” nélkül, akkor szükség lenne rá, hogy jobban vigyázzunk rátok. Mivel azonban ti a spiritualitásra sóvárogtok, és megvan ehhez a “szívbeli pontotok”, így minden a fejlődésetektől függ.

Annyit kell tennetek, hogy az erőtőket, és a saját erőfeszítéseteket fektessétek be, mert tőletek függ a velünk való kapcsolatotok. Erőfeszítést kell tennetek azért, hogy ne veszítsétek el a kapcsolatot a központtal, és állandó ellenőrzés alatt kell tartanotok, ennek megtartását is. Abban a pillanatban, amikor elveszíted ezt a kapcsolatot, akkor a kapcsolat is elveszít téged.

2013.10.25, Egy vacsora alatti beszélgetésből

ford: B S

lekt: PS;FB;KN

fordítás, forrása           חנות עם דלת שאינה נסגרת

forrás: 2013.10.25, A Store With A Door That Never Closes

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,174 seconds.