Dr. Michael Laitman

Nincs kiút – A (Fénynek) nincs belépés

Nincs kiút

Már sokszor elmondtuk, hogy az előrehaladás a cél fontosságának a megértésétől függ. A probléma az, hogy a mi önzésünk vagy a megszerzési vágyunk, állandóan lecsökkenti a cél fontosságát, mivel irányultsága ellentétes a céllal, de nem csak, hogy magával a céllal, hanem a cél fontosságának az elérésével is ellentétes, mivel a teremtés célja az, hogy örömet okozzon a teremtett lények számára. Az egónk, a megszerzési vágyunk élvezetet, örömet akar, és a célja az, hogy, maximális élvezetet kapjon, mind mennyiségileg és minőségileg is.

Szóval, akkor mi akadályoz meg bennünket, hogy elérjük ezt a célt? Ami megakadályoz minket, az pontosan azoknak az eszközöknek a hiánya, amelyek által a maximális öröm elérhető. Ezen mértékű öröm elérése, kizárólag egy korlátlan edényben lehetséges. Azonban egy ilyen tulajdonságú edény nem képes megszerezni. A megszerzés edényei limitáltak, a definíciójukból következően és kizárólag a kapacitásuk mértékében képesek kapni.

Csak ha az edény átadja a saját kitöltését, azaz, amikor önmagán keresztül megszerez a mások, vagy a Teremtő felé való adakozás érdekében, amely lényegében ugyan az, és ezzel a feltétellel kinyílik a lehetősége az edénynek, a végtelen öröm megszerzésére és arra, hogy elérje a teremtés célját, a Teremtő végtelen jóságának érzékelését

A Fény a kezdeti feltételek által nem tud a megszerző edényekbe belépni, mert az valamennyi elutasít. Ebből nincs kiút, a Fény nem tud belépni. Ezért a feladat nem az öröm keresésének megállítása. Ami szükséges az csak a kitöltés jellegének a megváltoztatása: miből szerzek örömet? Vagy még pontosabban „ Ki az, akinek örömet tudok okozni” A mi  örömünk a másoknak okozott örömből származik, azaz az adakozásból, ebben az esetben az én edényeim korlátlanná válnak és elérem a célt

Fontos megérteni, ezt a kifinomult különbséget, amely elválasztja a vágyat a szándéktól. A vágyak nőhetnek, amennyit csak akarnak! Nem kell őket elnyomni, diétázni, vagy megkínozni magunkat. Éppen ellenkezőleg, élveznünk kell az életet!  Egyébként úgy tűnik, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt, amit a Teremtő előkészített számunkra. Az egyetlen kérdés az, hogy mindaz, amire vágyunk az örömet kell, hogy okozzon a Teremtőnek. Ehhez fel kell fedeznünk az  új vágyakat.

2013.11.20, Rabash írásaiból

ford: B.S

lekt:FB;KN

forrás: There Is No Way Out – No Entrance

Posted on November 22nd, 2013 at 11:29 am

אין יציאה, אין כניסה

פורסם: 22.11.13, 10:58

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,118 seconds.