Dr. Michael Laitman

Mentalitás (gondolkodásmód) – az emberek belső nyelve

Mentalitás (belső látásmód) - az emberek belső nyelve .doc

 

Kérdés: Az integrált módszer szerint családalapításhoz elég, ha a férfi és a nő nem utasítja el egymást. Másrészt, Ön említette, hogy a lelkek kiválasztás alapján kerülnek egymás mellé a Reshimo-k (spirituális gének) hasonlósága alapján.  Mi a legfontosabb tudnivalónk ezzel kapcsolatban, annak érdekében, hogy helyesen használjuk a módszert?

Válasz: Tudjuk, hogy a spiritualitásban az összetartás, a hasonlóság elve alapján jön létre. A hasonlóság ebben a világban, a közös személyiségjegyek megnyilvánulása a kölcsönös érdeklődés és szemléletmód, a hasonló képzetség és szociális szint jelenti. Mindezek a dolgok nagyon fontosak, amikor létrejön egy család.

Természetesen, amikor egy pár a lelki fejlődés útjára lép, akkor ez válik a legfontosabbá.  Azonban az anyagban megnyilvánuló hasonlóság, a mi világunkban összehasonlítható kell, hogy legyen. Tehát, minél inkább hasonlóak az emberek szellemiségben és képzettségben, annál könnyebb és előnyösebb számukra a családalapítás, és ez a formaegyezés spirituális törvényéből következik.

Például, én nem házasodhatok egy ausztráliai vagy afrikai nővel. Nem a bőrünk színéről beszélek, hanem inkább a belső tulajdonságainkról: mert ezek teljes egészében különböznek egymástól!  Nem értenénk meg egymást , egész hátralevő életünkben!

Mi együtt élhetnénk ugyanabban az otthonban, gyermekeink is lehetnének (ez nem probléma), de szélsőségesen nagy nehézséget jelentene számunkra egymás belső megértése, mert a feleségem belső nyelve teljesen különböző lenne az enyémtől. Csak látszólag tűnik úgy, hogy ő ugyanazokat a szavakat használja, amelyeket én, valójában azonban, az elképzelések és képek, amelyek az ő elméjében és szívében élnek, és a kiejtett szavak mögé rejtőznek, teljesen különböznek az enyéimtől.

Mi egy földi nyelvet beszélünk, de mindegyikünk különböző belső nyelvet beszél, amely szavai mögött rejlő képeket illeti. Amikor én mondok valamit, akkor én a képre gondolok, ami a szó mögött rejlik, és ha kimondom a szót, őbenne teljesen más kép jelenik meg. Szinte soha nem értenénk egymást. A megértés egyszerűen nem valósulna meg.

A spirituális birodalomban mi egységben vagyunk, egymásba foglalva, én elfogadom az ő belső világát és ő az enyémet, nem a földit, hanem a spirituálist! Képtelenek vagyunk befogadni valaki más belső fizikai világát, mivel mi képtelenek vagyunk bármit is korrigálni abban a világban. Nem tudjuk megváltoztatni a földi minőségeinket, amelyekkel megszülettünk, és amelyeket mi továbbfejlesztettünk magunkban a nevelésünk és az oktatásunk által. Egyszerűen nem tudjuk ezt megtenni!

Látjuk, hogy ez történik még azokkal az emberekkel is akik közel állnak hozzánk, és akik férjet vagy  feleséget , egy távoli és teljesen más mentalitású helyről választottak. Ők egyszerűen nem értik egymást! Együtt élnek, mivel ők a csoport részei, ezért megszereztek egy közös részt , azonban még is hiányzik a belső  szavak nélküli megértés közöttük.  A gondolkodásmód (mentalitás) nagyon-nagyon fontos!

Kérdés: A különböző mentalitású házastársak tudnak javítani a kapcsolatukon a spiritualitás felé való törekvésükkel?

Válasz: Nem hiszem, hogy így van! Lehetetlen belépni egy másik személybe, akinek más a gondolkodásmódja. Ez nagyon nehéz! Még a politikusok vagy pszichológusok sem tudják megtenni. Senki sem tudja! Ez valaki agyának az általános és teljes átszervezését jelentené. Lehetetlen két gondolkodásmódot párhuzamosan birtokolni! Állítólag mechanikusan, mesterségesen ez megtörténhet, de teljes valójában nem.

A gondolkodásmód a világról alkotott, fogalmi képeket jelenti, amelyeket az ember az első 15 – 20 évében szerzett meg. Lehetetlen ezeket megváltoztatni, vagy másikkal lecserélni!

Mi az a belső nyelv, amely mindannyiunkban rejtőzik? Ezek a mi belső képeink erről a világról, amelyek a kapcsolatot jelentik a különböző egyediséggel, formákkal, gondolatokkal és szavakkal. Például, néha látunk mindenféle kódokat a számítógépünk képernyőjén, melyek a belső nyelvezetét reprezentálják a Komputernek.  Bár mi a szavakat, utasításokat angolul, oroszul vagy más nyelveken gépeljük be, a számítógép lefordítja őket saját belső nyelvezetére és végrehajtja azokat.

Hasonlóan nekünk is van egy belső nyelvezetünk, ez állandó, és nem lehet megváltoztatni! Tehát szélsőségesen mély kapcsolatban lehetek egy másik emberrel, de mindig lesz egy elválasztó határvonal közöttünk. Ezzel semmit nem tudunk kezdeni, ez annak az eredménye, hogy mi gyermek és fiatal korunkban különböző környezeti hatásoknak lettünk kitéve.

Beszélgetés a csoportról és terjesztésről 2013 okt. 20-án.

ford: BR

lekt: KN

http://laitman.com/2013/12/mentality-the-internal-language-of-humans/

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,229 seconds.