Dr. Michael Laitman

Hol van az ajtó?

Hol van az ajtó

Baal HaSulam, 26-os levél: Írva van: “Arany csengők, festett gránátalmák között, körben végig a köpeny szegélye mentén…és hallható a csengők hangja, amikor a Főpap belép a szentélybe”.

Ezek az előrehaladás szakaszai a nagy Kohen (Főpap) szintjének elérése során. A Főpap  az, az ember aki az abszolút adakozásban van, és akinek nincsen semmije ami a sajátja, és minden amije van, csak arra szolgál, hogy a Szentség  elé járuljon. Annak érdekében, hogy belépjen a Szentélybe, egy szent edénnyé kell, hogy váljon, amely egy korrigált edényt jelent, ami által megszenteli a megszerzési vágyát, egy olyan formában, hogy semmit nem birtokol önmaga számára, hanem mindent az adakozás érdekében használ fel.

Az “Ephod” (efód a Főpap köpenye), az “Ei Po Delet” (hol van az ajtó) kifejezésből származik, amely a Delet (ajtó) az a hely, amin keresztül be lehet lépni valahova, ami eddig zárva volt”.

A mi világunkban, amikor egy zárt ajtót látunk, és kinyitjuk, akkor belépünk egy másik szobába, a következő új állapotba. De a spiritualitásban ez másképp van, ott az ajtó, az ajtómegnyitása és a megnyitást végrehajtó ember eggyé válik. Ez azért van így, mert minden bennem zajlik, mert abban a pillanatban, amikor változom, azonnal felfedezem az ajtót. Majd ajtó megnyitáskor eltűnik, és egy bejárattá válik, amelyen keresztül beléphetek.

Ezt mind, nem, mint külsőséget látom. Abban a pillanatban, ahogy közeledek, a következő szinthez a minőségeimnek megfelelően a belső edényem azonnal megváltozik, egy ajtóvá, bejárattá válik és én beléphetek a következő szintre.

“A fizikai világban, az ajtót és a bejáratot egyszerre láthatjuk, azonban a spiritualitásban, már csak a bejáratot láthatjuk az ajtó után. Azonban nem lehet látni a bejáratot a tiszta hit teljessége nélkül. “
Ez azt jelenti, hogy valaki eléri az adakozást. Ha az ember kijavítja a vágyait, amelyek feltárulnak benne az adakozás érdekében, akkor tisztán látja az ajtót, és abban a pillanatban feltárul egy bejárat, mert Ő és az Ő neve “Egy”.  Az edényem, és az összes szükséges feltétel, beleértve a Fényt, és a következő szintet, egyesülnek, és teljesen eggyé válnak, mert Ő és az Ő neve “Egy”.  

Az egész nagyon egyszerű. Abban a pillanatban, amikor az edényünk hasonlóvá válik a Fénnyel, vagy olyan lesz, mint a következő szint, azaz, olyanná válunk, mint a Felső Szint, és ez azt jelenti, hogy közeledünk az ajtóhoz, a bejárathoz, a következő szinthez. Akkor Ő, és az Ő neve egy lesz számunkra.

Ő a Fény, és az “Ő neve” az “edény”. Amikor az edény minősége azonos a Fény minőségével, akkor eggyé válik vele. Szóval, ahogy közelebb kerülünk a Felső tulajdonságához és belépünk abba, az azt jelenti, hogy “elértem a Szentséghez”. Egy Főpappá válok, olyan megkülönböztetéssé a lelkemben, amely már megszabadult attól, hogy a megszerzési vágyat a megszerzés érdekében használja, és belépek ezáltal, a teljeségnek abba az állapotába, ahol megszerezhetem a hit teljességét. A belépés csak akkor lehetséges, ha mi a dolgokat a hit teljességén keresztül látjuk. A hit teljessége azt jelenti, hogy a Hassadim Fényem, azaz az adakozási vágyam, olyan nagy, hogy én nem csak a GE-ban (Galgalta Ve Enayim) dolgozom, adakozással, hanem még az AHP -ban, a megszerzési vágyban is.

Ha én csak a GE vágyában vagyok, ami az adakozás az adakozás érdekében, azt hitnek nevezzük. Ha dolgozom az AHP-pal is, az edényekkel, amelyben megszerzek az adakozás érdekében, ami azt jelenti, hogy használom az egómat mások érdekében, ezt nevezzük úgy, hogy a hit teljessége. A hit az a Bina, az adakozás edénye. Ez a hit átváltozik az egyszerű hitből, amit az jellemez, hogy “Ne tedd azt felebarátoddal, amit magadnak sem kívánnál”, arra a hit teljességére, amit az jellemez, hogy “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat”.

2013.12.13, Baal HaSulam, 26-os levél

ford: B.S

lekt: KN

forrás: Where Is The Door?

Posted on December 18th, 2013 at 10:24 am

היכן כאן הדלת?

פורסם: 15.12.13, 14:12

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,131 seconds.