Dr. Michael Laitman

Izrael földjének helyes értelmezése

Izraek földjének helyes értelmezése

Baal HaSulam, “Beszéd a Zohár befejezése alkalmából“: Bizonyított, hogy bárki, aki vonzódik a Tóra titkaihoz, az vonzódni fog Izrael földjéhez is.

Létezik fizikai ág, és a spirituális gyökér. A spiritualitásban, “Izrael Földje” az a Malchut teljes formája, amely egészben felemelkedik a Biná-hoz, és ez nem az a része a Malchut-nak amit mi emelünk fel a Biná-hoz.  A “Föld” az a vágy, és “Izrael”, az a Teremtő felé való irányulás (Yasar-El) jelentése: egyenesen a Teremtőhöz.  Ezen a módon, a vágy, ahhoz hogy  felemelkedjen a Keter-hez, elöször fel kell emelkedjen a Bina szintjére, ezáltal korrigálja magát. Ezért, “Izrael földjének” azt a Malchut-ot nevezzük, amely a Bina szintjére emelkedett és ezt, úgy is nevezzük, hogy: megváltás.

Amikor a Malchut teljes egészében a Bina szintjén van, akkor ezen a szinten elkezdi megszerezni a Hochma Fényét, amely a Hassadim Fényé-be foglaltatva tárult fel. Ezt megváltásnak nevezzük, amely a Teremtő feltárulása a teremtmény számára. Ezért mondva van, hogy a Teremtő csak Izrael földjén tárulhat fel.

Ezeket a fogalmakat spirituális értelemben helyesen kell értelmeznünk. Mondva van: “Az Ő dicsősége kitölti az egész világot”, ez azt jelenti, hogy a Malchut, felemelkedik az Izrael földjének megfelelő szintre.

Egy másik példa: mi azt mondjuk , hogy a korrekció végén, a Messiás (A Messiás az a Fény, ami a Malchutot a Binához vonzza-Moshech) megérkezésével Izrael Földje kiterjed az egész világra. Más szóval, a Bina tulajdonsága uralja az egész megszerzési vágyat, és korrigálja azt.

Ezért, a megváltás, a Messiás eljövetele, a Teremtő feltárása, és minden hasonló jelenség, kizárólag Izrael földjén létezhetnek, a korrigált vágyban.

Azonban it még van egy viszony a fizikai világgal is. Végül is minden spirituális gyökérnek el kell nyúlnia az anyagi ágazatig, ezért bármilyen spiritualitás nem történhet meg máshol, mint Izrael földjén. Ezért minden Izrael körül, fog megtörténni, vagy más helyen, de kapcsolatban Izraellel vagy a zsidó néppel. Minden esemény, ilyen vagy olyan módon, ehhez kapcsolódik, és egy napon látni fogjuk, hogy mindennek az oka, és gyökére Izraelben található….

2013.12.24, Baal HaSulam, “Beszéd a Zohár befejezéséhez”

ford: B.S

lekt: KN

forrás: The Land Of Israel, The Right Interpretation

Posted on December 27th, 2013 at 9:42 am

ארץ ישראל, תפרש נכון

פורסם: 25.12.13, 18:44

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,624 seconds.