Dr. Michael Laitman

A Természet tervének lábnyomait követve

A Természet tervének lábnyomait követve

Ma hatalmas technológiai tartaléka van a világnak. Azonban, mi nem tudjuk naprakészen alkalmazni az új technológiai fejlesztéseket, mert ha használnák ezeket az iparban, akkor több milliói ember azonnal elveszítené az állását, mivel a robotok mindenkit helyettesítenének

Meglátogattam néhány, új gazdaságot Izraelben, és alig láttam ott embereket  dolgozni. Az öntözés kezelése, a termés betakarítása, és a dobozokba való csomagolás, műveleteit, mind időzítő mechanizmussal ellátott komputerek végzik, és ott egyetlen ember sem dolgozik.

Kérdés: Tehát, egyrészt, ott van az automatizálás, a munka leegyszerűsítése, a termelés növelése, és ebből következőleg természetesen magasabb a nyereség is, de ezzel egyidejűleg a folyamat, növekvő munkanélküliséget jelent. Azonban nem léteznek tervek az emberek átképzésére, vagy átszervezésére.
Válasz: Nincsenek ilyen tervek, és nem is szükségesek! Az ilyen tervek nem annak érdekében jelentek meg, hogy az emberek egy másik gyárban dolgozzanak, hanem azért, hogy tanulmányozzák, hogyan lehet felemelkedni a létezés egy következő szintjére. Ezt ajánlotta fel nekünk a természet!

A természetnek van egy konkrét terve. Látjuk, hogy ez az evolúció nem csak alkalmi események sorozata, hanem következetes, kényszerű műveletek láncszerű sorozata, amelyekben az összes plusz és mínusz, mindenfajta molekulák összekapcsolódnak és egymással kölcsönhatásban vannak. Ezt meg kell értenünk, és követnünk kell! Ezért egy olyan állapothoz értünk, ahol az embernek fel kell emelkednie a következő szintre. Éppen ez,az integrál oktatás és nevelés módszerének a szándéka.

 

2013.09.15, A KabTV a “Globális Válság” műsorából

 ford: B.S

 lekt: KN

 forrás: Following The Footsteps Of Nature’s Plan

 Posted on January 20th, 2014 at 9:04 am

 ללכת בעקבות התוכנית של הטבע

 פורסם: 17.01.14, 13:42  

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,128 seconds.