Dr. Michael Laitman

Az Egységhez Vezető ÚT kilenc szakasza, 9.-ik pont

Az egységhez vezető út

Felkészülés az Integrál Kongresszusra: Integrál Oktatók

Felfedezzük, hogy a sorsunk nem az, hogy fenntartsuk és tápláljuk a kapcsolatunkat a Teremtővel, és hogy nem azért van szükségünk a széles tömegekre, hogy ez által jobban fenntarthassuk a „málnaszem” érzést, hanem sokkal inkább nekünk azért kell egy málnaszemmé összeállni, hogy ez által, szolgálhassuk a tömegeket. Pontosan ezen a felfedezésen keresztül közelítjük meg a korrekció végét.

Ez teszi lehetővé az integráltság az Arvut (kölcsönös garancia) és a kapcsolat megértését a természetünkben. Elkezdjük meghatározni a viszonyunkat a széles tömegekkel: hogy mennyire szükségünk van rájuk, mert nélkülük nem tudunk megelégedettséget okozni a Teremtőnek, és hogy a Teremtő mennyire a tömegekre irányul és nem ránk.

Ez az, ahogy beteljesedik a sorsunk és „eltűnünk”. A „főpapok nemzettségévé” válunk, ahol már nem is létezünk. A széles tömegeket szolgálja mindenki közülünk, az egész emberiséget és a Teremtőt. Ebben kell látnia mindenkinek a saját névtelen szerepét. Senkinek nincs része vagy öröksége semmiben, összességében mindannyian csak egy kapcsolati pont vagyunk, az átvitelnek egy komponense a tömegek és a Teremtő között. Ez jó, mivel ez által tudunk mi igazán közelebb kerülni a Teremtő természetéhez.

Nekünk be kell mutatni és például kell szolgálni a világ számára, és ezen a példán keresztül adjuk át azokat a spirituális feltételeket, amiket mi elértünk. Még ha közben  ez az ellentétes oldala is a spirituális állapotnak, ha mi magunk felé tudjuk fordítani a világ arcát akkor, tudjuk a saját arcunkat a Teremtő felé fordítani. Az által, hogy szeretettel fordulunk a világ felé, az által leszünk képesek szeretettel fordulni a Teremtő felé. Erről van mondva, hogy: „ A teremtmények szeretetétől lehet eljutni a Teremtő szeretetéig”.

Annak érdekében, hogy a világ arca felénk forduljon, az kell, hogy ráébresszük az embereket az egymás iránti szolidaritásra. Ehhez az szükséges, hogy át tudjuk adni a szavak belső erejét. A szavaknak, világosnak és mélynek kell lenniük. Csak ezen a módon tudunk integrálódni a külső körökben, hogy valóban összekapcsolódjunk velük. Akkor, megkapjuk a szükséges kiegészítést, amely segít nekünk a magasabb szintre emelkedéshez.

A helyes integrált oktatás a spirituális előrehaladás érdekében fel kell, hogy ébressze a belső fejlődést a tanulóban. Ha mi elérjük az emberek szívét, akkor pontosan azok a megtapasztalások és benyomások, melyek a széles tömegekben megjelennek, biztosítják a számunkra, hogy a málnaszem növekedjen, kiterjedjen és megerősítse a Teremtővel való összekapcsolódási pontot, és hogy érezhessük Őt.

Mondva van: „Minden tanítványomtól tanultam.” Most már megérthetjük, hogy miért tud valaki többet tanulni a tanulótársaival való kapcsolatain keresztül, mint a tanítóktól.

forrás: Nine Stages On The Way To Unity, Point 9

ford: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,127 seconds.