Dr. Michael Laitman

Reggeli ébredés

Reggeli ébredés

Bevezetés a Zohár könyvébe, “A Tóra és az ima”, 183. rész: “Reggel, amikor felkel az ágyából, áldania kell Mesterét, be kell lépni az Ő otthonába, és meg kell hajolnia az Ő csarnoka előtt, hatalmas félelemmel.  Majd, el kell mondania az imáját.

Világos, hogy ez nem a fizikai test álomból való ébredéséről szól. A reggel, egy állapot amikor egy új szellemiség éri el az embert az integrált csoportból, a tanulásból, a workshoppokból és a többiekkel való kapcsolatból. Nincs más módja a spirituális erő megszerzésének, mint azt a környezettől megkapni. Ha valaki megpróbál mélyebbre merülni a csoportba, és integrálódni a barátaival, akkor erőt vonz magára onnan.

Ez a csoport a kezdetekben lehet kicsiny. Azaz, a tagjainak nem szükséges feltárni semmilyen spirituális erőt, mert ez lényegtelen. Ha az ember tudja, hogyan lépjen be a csoportba és integrálódjon a tagjai közé, akkor megszerzi az erőt az előrehaladáshoz, ahogy az Rabbi Yosi ben Kisma jól ismert példájában szerepel.

2014.01.20, Reggeli lecke 4-ik rész Baal Ha Sulam írásaiból

ford: SB

Lekt: KN

forrás: Morning Awakening

Posted on January 26th, 2014 at 10:28 am

התעוררות של בוקר

פורסם: 22.01.14, 12:09

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,634 seconds.