Dr. Michael Laitman

A vágyak hierarchiája

a vágyak

A Tóra, “Kivonulás” (Tetzave), 28:39, 28:42: “A vászoninget finom lenből készítsd, és csinálj egy fejkendőt is finom lenből, s az öv pedig legyen kihímezve…. Készíts a számukra vászonnadrágot is, hogy befedjék testüket és a meztelenségüket a csípőtől a combig.

Mindez a korrekcióról szól, amely az emberen belül zajlik, és egy allegóriában jeleníti meg az ez idézet.

Az öv, amiről a Tóra beszél, az abban különbözik a hétköznapi övtől, hogy beborítja a teljes testet Felülről és elválasztja az alsó részét a testnek a felső részétől.  A felső rész a Galgalta ve Eynaim, az adakozási vágyak, és az alsó rész, pedig a megszerzési vágyak.

A meztelenség, a megszerzési vágy, amelyet csak részben lehet korrigálni. Ezért csak a felső rész korrigálása után, – amely a vászoninggel, a fejkendővel, és az övvel van szimbolizálva – kezdődhet meg, az alsó rész, részleges korrekciója csípőtől a térdig. Ez jelenti, a megszerzési vágyak korrigálását.

Azok a vágyak, amelyek még lejjebb vannak, tulajdonképpen nem korrigálhatók. A használatuk egyszerűen le van állítva, mivel megszorítást végzünk rajtuk. Ez elegendő.

2013.08.28, A Kab.Tv. műsorából, “Az Örök Könyv Titkából”

ford: BS

lekt: KN

forrás: The Hierarchy Of Desires

Posted on February 14th, 2014 at 8:34 am

היררכיה של רצונות

פורסם: 27.01.14, 14:37

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,667 seconds.