Dr. Michael Laitman

Az Aranyborjú teremtése

az arnyborjú

Mózes“, az a “szívben levő pont”, a spirituális vezetés szerepe, amelyet az ember követ. Amikor ez a tulajdonság eltűnik az ember érzéseiből, akkor egy erőteljes alapra van szüksége, melyet “aranyborjúnak” nevezünk. Az arany (Zahav) és az –  “Add nekem ezt” (Ze Hav), amely teljesen tisztán létezik, és amely felett az ember uralkodni akar. Ez az egyedülálló fém amely a teremtő hatalmas erejét tartalmazza, azonban még mindig az egónkkal használjuk, hogy valamit erőteljesen megragadhassunk, hogy ezáltal a személyes biztonságot megszerezzük, amely egy anyagi biztonság stb.

Alapvetően, ez mind Egyiptomból származik. Minden tudás, minden, ami kitölti az egót, és biztonságot ad az embernek,a Fáraó alapját képezik. Ezért a Fáraó ellenében van a Teremtőnek, és azt mondta Mózesnek: “Ki vezet téged az utadon? Vagy én, vagy a Teremtő”. Más szóval vagy az értelemben haladtok előre, vagy felemelkedtek az adakozáshoz, és a szeretethez azaz, vagy megszerzésben vagytok, vagy adakozásban.

Mit jelent az”aranyborjú” szobrának elkészítése? A borjú, az adakozás minőségét hordozza magában, azonban amikor ezt aranyból készítik el ez magát a minőséget transzformálja át.

Az ember, nem készít “aranyborjú”-t,minden alakalommal, ez egyszer történt meg, amely az edények, azaz a kollektív edények törésében nyilvánult meg. Ezek után az ember felfedezi, hogy a törött részek önmagán belül vannak azaz egyik részt a másik után tárja fel.
Az edények törése akkor jelent meg, amikor a spirituális egóban való elmerülés feltárult. Az “aranyborjú” teremtése, egy olyan tevékenység, amely során az ember egy formát alkot ebből az egójából, hogy a képzelete ilyen módon tovább vezesse. Ezáltal, a spirituális munka már feltárul, amely idő közben tisztátlanná és ellentétessé vált a Teremtővel.
Nincs ebben semmi borzasztó, egyetlen dolog kivételével, az ember ellentétes irányban halad, azonban egyelőre nem rendelkezik szenvedéssel, amely visszatérítené őt. Alapjában véve, minden összefoglalva, így csak a könnyebb és egyszerűbb és gyorsabb utat választja, hogy ne keljen csapásokba botlania minden alakalommal és tanulnia belőlük.

2013.09.09, A Kab.Tv. műsorából, “Az örök könyv titkai”

ford: BS

lekt: KN

forrás:  The Creation Of The Golden Calf

Posted on February 14th, 2014 at 9:06 am

יצירת עגל הזהב

פורסם: 30.01.14, 14:48

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,110 seconds.