Dr. Michael Laitman

Haladás, amely hanyatláshoz vezet

thumbs_laitman_220

Ma a Teremtő szándékosan adja az egész világnak, azt az érzést, mintha a levegőben lógna. Az ember nem tudja, hogy mit várhat és, hogy mi fog történi. Hirtelen árvizek történnek Európában, hurrikánok Amerikában, tüzek, tömeggyilkosságok.  Az egész világot megdöbbenti az: “Arab tavasz”, a “Török tavasz”, a zavargások Szíriában, Libanonban, Líbiában, és Egyiptomban. Mindez akkor történik, amikor modern technológiával és a képességeinkkel meg tudnánk oldani a fizikai problémákat, és a földet paradicsommá változtathatnánk.

Mindenki tudja ezt, a politikusok, a tudósok, a szociológusok. Elértünk a fejlődésnek egy olyan szintjéhez, amikor könnyedén tudnánk a világ teljes népességének, biztosítani az alapvető szükségleteit, szükséges élelmiszert és ruházatot. Nincs semmi probléma, kivéve az emberrel önmagával, az ember az egyetlen, akinek korrekcióra van szüksége.

Végül is, egyenlőre, ígéretet tudnánk tenni önmagunk számára, a fizikai prosperitásról, az életünk minden területén és megtudnánk oldani, az összes problémánkat, ugyan akkor azonban, a világ népességének fele éhezik, a másik fele a depressziótól szenved és elvesztette az életre való vágyát, mint például Európában, ahol ugyan nincsenek élelmezési problémák, viszont más hatalmas problémákkal kell szembesülni.

Az egyetlen dolog, ami megmenthet minket, az emberi természet megváltoztatása. Mindannyiunknak meg kell értenünk ezt, és a legfontosabb célunkká kell emelnünk. Nincs más út. Semmiben nem lehetünk sikeresek, ha nem változtatjuk meg a természetünket. Ezt világossá kell tenni, mindenki számára, elsősorban azoknak, akik a Kabbala Bölcseletével foglalkoznak.

Hagyjunk fel minden más próbálkozással a helyzet korrigálására, mivel lényegtelen, mit érünk el az élelmezés, vagy a ruházkodás terén, a könnyű és a nehéziparban, vagy akár a magasan fejlett technológiában ez egyáltalán nem fogja javítani az állapotunkat. Technológiailag tehetünk csodákat, de nem tudjuk azokat az emberiség javára hasznossá tenni.

Képesek vagyunk gyógyszereket előállítani bizonyos betegségre. Már megvannak a gyógyszerek a rák, a vese-és szívbetegségek ellen, melyek sokkal hatékonyabbak a ma használtaknál, azonban nem lenne nyeresége az előállításuk ezért nem elérhetőek a piacon. Sokkal jövedelmezőbb előállítani drágább készülékeket és nagyobb zavarokat kelteni annak érdekében, hogy több orvost és egészségügyi szakápolót lehessen foglalkoztatni. Az egész iparág ekörül forog, az egészségügyi rendszer s a gyógyászati segédeszközök gyártása

Ezért nem tudunk megoldani semmit, mielőtt nem korrigáljuk az emberi természetet. Csak erre kell fókuszálnunk és akkor sikeresek leszünk, más különben nem fog működni.

Nemrég a gyakorlatilag új nyomtatóm elromlott. Csak 50 oldalt tudtam kinyomtatni és már is megállt. A gyártók szándékosan gyártanak olyan termékeket, amelyek szinte azonnal elromlanak, hogy újat keljen vásárolnunk. A természetünk, szándékosan azt okozza bennünk, hogy mindent egy ellentétes módon oldjunk meg. Úgy tűnik, hogy a technológiánk fejlődik, azonban a végső eredmény a hanyatlás, minden területen. Mindez azt jelenti, hogy meg kell értenünk, a bennünk lévő gonoszt.

Nem csoda, ha senki nem érzi biztonságban magát, és nincs jó és kellemes környezet, amelyet a gyermekeinkre hagyhatnánk. Végezetül, lehetetlen előre jelezni, hogy mi történik a következő pillanatban. Az ember egyik pillanatról a másikra, olyanná válhat, mint egy ijedt nyúl, ami elbújik a levelek alá. Ilyen lesz az életünk. Reggel az ember azon gondolkodik, hogy hogyan éljen túl estig és éjszaka pedig a reggelre fog válni.

Sajnos, lehetetlen félelem nélkül fejlődni. Végül is én egoista vagyok, így tehát az egyetlen módja annak, hogy valami hasson rám, ha a félelmen keresztül érkezik. Végtelen féle, fajta félelem van, jó és rossz félelem, rémület ettől a világtól és a következőtől, attól való rettegés, hogy nem érem el a Teremtőt, vagy, hogy nem leszek képes Őt érzékelni és adakozni az Ő irányába. De minden esetben a félelem a leghatékonyabb ösztönzés. A félelem vezet el a kívánt állapothoz, és a vágyból származik. Szeretnék elérni egy bizonyos célt és attól félek, hogy nem leszek képes elérni, amely azt jelenti, hogy a félelem félelemből árad, és ez már egy valódi mozgatórugó és, ez az amit, igazán “félelemnek” nevezünk.

2013.06.11, Reggeli lecke, Rabbash írásaiból, 16.-ik levél

ford: BS

lekt: KN

forrás:  Progress That Leads To Regression

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,119 seconds.