Dr. Michael Laitman

Hála a szégyenérzetért

Hála a szgyenérzetért

Kérdés: Hogyan törli el a munkánk a megszerzésből fakadó szégyent?

Válasz: A munkánk csökkenti és eltörli a szégyent, mivel erőfeszítést teszünk arra, hogy megpróbáljuk stabilizálni a viszonyunkat a Teremtővel – aki jó és jót cselekvő- a szégyen felett.  Hálás vagyok a szégyenért, amely lehetővé teszi számomra, hogy stabilizáljam és elérjem az összetapadást a Teremtővel a szégyen fölé emelkedve. Tehát én igazolom a szégyen érzését, elfogadom és hálás vagyok azért a tényért hogy megjelent bennem.

Ez valójában, az igazi ember minőségeinek feltárulásának módja bennem.

Habár ez még mindig a törött ember, azonban többé nem egy állat, hanem sokkal inkább a felénk háttal forduló következő szint megjelenése, a közvetlenül felettünk lévő Partzuf-é (spirituális objektum-é) , amellyel dolgozhatunk.  Ezért megcsókolom a botot, amely üt engem, és örömmel fogadom a szégyent, és minden más súrlódást, amely köztem és a Teremtő között megjelenik

Az összes a konfliktus és egyet nem értés,  a Teremtő, – aki a Jó és a Jót cselekvő, illetve tudjuk, hogy nincs Más rajta Kívül –  és köztem, és az elérésben és a megértésben lévő különbség köztünk az az úgynevezett szégyen. Tehát boldog vagyok, hogy érezhetem a szégyent!

Vannak állapotok, amelyben az ember megpróbálja minimalizálni, sőt teljesen eltörölni a különbség érzését, és a Teremtőhöz való alkalmazkodási képtelenségét. Azonban, a hozzáállásomat a házigazda azaz a Teremtő irányába akarom kialakítani, a szégyen felett tehát én megköszönöm neki, hogy megmutatta miben nem vagyok Hozzá hasonlatos, miben különbözünk egymástól, és mennyire vagyok távol a Teremtő minőségeitől.

2014.02.17, Felkészülés a reggeli leckére

ford: BS

lekt: KN

forrás: Grateful For Feeling Shame

Posted on February 22nd, 2014 at 7:27 pm

הודיה על רגש הבושה

פורסם: 17.02.14, 16:45

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,153 seconds.