Dr. Michael Laitman

A nagyvárosok megosztják az embereket

nagyvárosok

Vélemény: Alexander S. Puzanov (A Gazdasági Főiskola Városi Management Szak, Oroszország professzora): “Az élet a modern metropoliszokban torzítja a természetes emberi reakciókat, elpusztítja a személyiség kiteljesedését és növeli az emberek közötti távolságot. A metropoliszok lakói nagyon komolyan irányulnak arra, hogy gátolják saját természetes érzelmi impulzusaikat és túlreagáljanak mindent.”

„Nekik többszörös személyiségük van, különböző szociális helyzetekben más és más szerepet játszanak – ilyenek a munkahelyi, otthoni, bevásárlási, és a virtuális térben való megnyilvánulásaik. Az ilyen nagyszámú, különböző színpadokon megnyilvánuló szerepek, az emberi én lerombolásához vezetnek.”

„Az emberek közötti kapcsolatok hiánya erősödik a nagyvárosokban, ám a nagyváros aktívan igyekszik irányítani az emberi élet különböző aspektusait. A különböző információk lavinája, ami rászakad, a városi emberre arra kényszeríti őt, megszűrje azokat.”

„A városban megjelenik a természetes emberi reakciók átváltozása. Az emberek közötti fizikai távolság csökkenése elkerülhetetlen a nagy népsűrűség miatt. Ezt a szociális távolság növekedése kíséri.”

Hozzászólásom:  Az egyetemes válság és a társadalom korrekciója pontosan az emberek közötti távolság csökkenésében rejlik. De a korrekció csak a Felső Fény és az adakozás képességének magunkra vonásával érhető el, amely az igazi egységben nyilvánul meg. 

Laitman Blog, Márc. 30-án, 10:16-kor

ford: BR

lekt: KN

 forrás: Megacities Divide People

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,112 seconds.