Dr. Michael Laitman

A nők szerepéről

A nő szerepe ebben a világban – nagyon komolyan mondom, amit mondok – a nő szerepe ebben a világban sokkal fontosabb, mint az összes többi szerep, mert az edényt, amelyet fel kell tárnunk ahhoz, hogy az általános valóságot érzékelhessük, nőnek hívják. A neve Shekina.

Miért? Mert ez az edény fogadja be a Fényt. A férfi vonzza a Fényt erre a világra, de aki befogadja és feltárja azt ebben a világban az a nő. Aki feltárja azt, hogy hogyan érzékeljük azon erők teljes rendszerét, amelyek ebben a világban működnek, hogy ne térjünk le az útról, hogy a jót érzékeljük, az maga a női rendszer, a nő.

Ezért a nők, akik arra vágynak, hogy ez a Legfelső Erő az egész világ számára feltáruljon, ezzel a vágyukkal magasabb rendű munkát végeznek, mint a férfiak, mert a nők magát a hiányt idézik elő, a vágyat, hogy mindez megtörténjen. Ennélfogva a világ női része, bár le van gyengítve, úgymond – rejtettebb, nyugodtabb –, mégis sokkal fontosabb a következő nemzedék szempontjából, hogy életet adjon a fiúknak, hogy felépítse a családot, az életünk alapját, ahol a férfi megszülethet, fejlődhet, és élhet! Hol van mindez? A családban. A család maga a nő.  Ő szervezi meg és csinál mindent.

A Spiritualitásban ugyanígy van ez.  Nem igazán látjuk és értjük ezt. A Spiritualitásban ez a két erő: a férfi és a nő együtt vannak, és ugyanúgy harmonikusan kell együttműködniük, mint ebben a világban. És igazából ezt a Spiritualitásban tanuljuk meg, hogyan kell működnünk ebben a világban is, hogyan kell együttesen fejlődnünk.

Nagyon boldoggá tesz, ha nők vannak a csoportjainkban. És ha több a nő, mint a férfi, akkor ez a tény a csoport stabilitásáról árul el valamit. Ha a csoportban több a nő, ők erőt, alapot, egyfajta platformot képeznek, azt a bázist, ahonnan a csoport fejlődése elindulhat.

A férfiak túlságosan el vannak foglalva a sokféle hullámzással, mindenféle problémával és zavarral. A nő egy sokkal stabilabb rész, sokkal megbízhatóbb, sokkal erősebb, és ezért minél erősebb a női rész, bizonyos, hogy a csoport annál inkább elkezd fejlődni, és minden jól alakul majd. Ezért tesz boldoggá, hogy olyan sok nő van jelen itt.

(Argentin Kongresszus, Második Lecke, 2009. augusztus 9.)

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.