Dr. Michael Laitman

A szív erősebb az agynál

Laitman_198

ratical.org portál az alábbiakról számolt be: “Az az elképzelés, miszerint “gondolkodni” tudunk a szívünkkel már nem csak egy metafora, hanem egy nagyon is valós jelenség. Bizonyítva van ez már számunkra, köszönhetően két-három kutatási terület kombinációja által végzett vizsgálatnak. Mindebből kiderül, hogy az emberi lényekben a szív a fő központja az intelligenciának.

A molekuláris biológusok ugyanis felfedezték, hogy a szív a szervezet legfontosabb belső elválasztású mirigye. Válaszol a világban szerzett tapasztalatainkra, az általa előállított, és felszabadított fő hormon, az ANF – amelynek jelentése pitvari natriuretikus faktor – által, a limbikus rendszer (amit úgy is neveznek, hogy az “érzelmi agy”) minden műveletének alapvető okozójaként. Ez magában foglalja hippokampális területet – ami a memória és a tanulás funkciójáért felelős -, és a teljes hormonális rendszer ellenőrző központjait.

A neurokardiológusok azt mondják, hogy a szív sejtjeinek 60-65% valójában neurális sejtek, és nem izomsejtek, mint ahogy azt korábban hitték. Ezek azonosak az agyban működő neurális sejtekkel, amik ugyanazokon az összekötő linkeken, nevezetesen a ganglionokon keresztül működnek, valamint ugyanazok az axonális és dendritikus csatlakozások tartják őket a helyükön. Sőt mi több, azonos típusú neurotranszmitterek is találtak, amik az agyban is megtalálhatóak.

A szó legszorosabb értelmében, egy “agy” található a szívben, aminek ganglionjai a test minden nagyobb szervével és az egész izomzattal kapcsolódik, ez egyedülállóan lehetővé teszi az embereknek, hogy kifejezzék érzelmeiket. A szív idegi sejtjeinek körülbelül a fele játszik szerepet abban, hogy az információkat a test egészébe eljuttassa, úgy, hogy a szervezet, mint egy harmonikus egész legyen képes dolgozni. A sejtek másik fele nem közvetített neurális kapcsolatban áll az érzelmi aggyal a fejünkben, ami napi huszonnégy órás párbeszédet folytat a szív és az agy között, de ennek működésével még nem vagyunk teljesen tisztában. ”

Michael Laitman kommentárja: Mint azt tudjuk a Kabbala bölcselete szerint, a szív és az agy összekapcsolódik, és együttműködik az egész test helyes működtetésében. A szív érez és gondolkodik (a szív megért), és csak ezután lép működésbe az agy, mint egy mechanizmus szerkezet, amely végrehajtja a szív döntéseit. Valójában azonban a szív, és az agy sem dönt. Minden döntés a természet magasabb szintjén történik, ahol minden világ és a kitöltéseik teljes kölcsönkapcsolatban vannak az irányítás terén.

SzL

KA

67 queries in 0,121 seconds.