Dr. Michael Laitman

Hogy törjük fel a Teremtés számítógépét?

Laitman_419
A Kabbala bölcselete kizárólag a Felső Rendszer felfedezéséről szól, arról ami a természeten belül van elrejtve. Az általunk látható és érzékelhető, az öt érzékszervünk által felfedezhető természet mögött egy rendszer irányít bennünket, a teljes életünket és a fejlődésünket.
A Kabbala bölcselete ennek a rendszernek a felfedésével foglalkozik. Elmagyarázza, hogy ugyanez a rendszer, a Felső Erő hogyan teremtett minket, milyen formában létezünk, hogyan fejlődünk, és milyen állapotba kell végül elérkeznünk.
A teljes rendszert úgy nevezzük, hogy Elokim (Isten). Az Elokim és a természet (HaTeva) ugyanaz a dolog (a Gematria szerint megegyező számértékűek, és ez mutatja, hogy a lényegiségük megegyezik). Azonban, a „természet” szó alatt nem a minket körülvevő fizikai környezetet értjük, hanem azt az óriási rendszert, amelynek csupán egy ezreléknyi részlete tárult fel számunkra, a többi 99.9%-a el van rejtve előlünk.
A tudósok azt már elismerik, hogy csak egy “perces” részletet fedeztek fel abból, ami a valóságban történik, de remélem (Dr. Laitman – a ford.), hogy a tudomány folyamatos fejlődése által feltárják majd azokat a részeket, amik még rejtve vannak előlük. Azonban vannak olyan rétegek a rendszerben, amit soha nem tudunk majd felfedezni a most rendelkezésre álló öt fizikai érzékszervünkkel, mert érzékeink korlátozottak hozzá – az öt szervei érzékelőnk a technikai vívmányok által történő feltuningolása csak pontosabb eredményhez juttat minket, de nem teszi lehetővé a mélyebb vizsgálódást.
Itt amire szükségünk van az egy további módszer, új módszer, ami által felfedezzük azt a rejtett rendszert, amelyben a magasabb vezetés – ami fejleszt minket – el van rejtve. Ebből a rendszerből láthatjuk, érezhetjük, és felfedezhetjük magunkat. Azt, hogy mi a sorsunk, mi motivál minket, és hogy van-e a szabad választásunk bármiben is, amit teszünk. Úgy tűnik számunkra, hogy szabadok vagyunk, de lényegében nem vagyunk azok. Rá kell ébrednünk a felső erő akaratára, az egyedülálló program irányítására.
Kérdés: Vajon ez a rendszer irányítja az életemet, és mindenki életét most és mindenkor?
Válasz: Természetesen! Ez egy általános és teljes rendszer, amelyben létezünk, mintha csak egy hatalmas számítógépben lennénk, ami mindent meghatároz nekünk, alakít minket, és mozgat minket a különböző helyzetekben a teremtés kezdete óta, egészen a végéig.
Kérdés: A Kabbala ezt a gigantikus számítógépet vizsgálja?
Válasz: Igen. Ez feltárja nekünk a teljes valóságot, beleértve ezt a világot és a felső világot. Elmagyarázza, hogyan mozgunk az öt világ között, és hogyan érjük el a végső állapotot. Azt a személyt, aki elkezdi felismerni és elérni ezt a rendszert, nevezzük Kabbalistának.
Kérdés: Hogyan befolyásolja ez tudás és elérés a személy életét? Mit ad neki?
Válasz: Amikor egy személy megismerkedik ezzel és eléri a magasabb rendszert, felfedezi az összes erőt, amik működnek rajta, és a tetteinek következményeit. Rájön hogyan lettek megtervezve az ő cselekedetei felülről, és hogyan tudja beilleszteni a szabad és személyes összetevőjét ezekbe. A mi életünk egy “manipulált játék,” amit mintha egy bizonyos gép irányítana, és nincs mit tenni ellene.Lehetséges, hogy valaki kívülről figyelje és kövesse ezt, és különböző feladatokat, és kísérleteket végezzen rajta, amiről nem is tud, vagy csak végrehajtja a magasabb vágy akaratát, vagy képes lesz elérni egy olyan állapotba ebben a világban, amelyben hozzátesz valamit magából, sőt, ezen felül fel tudja fedezni a nagyobb vágyat és kötelezni rá, hogy be lehessen vonni saját magát ebbe, hogy meghozza a saját döntéseit? Egy személy felfedezi ezeket a dolgokat.

Kérdés: Azt mondod, hogy van valamiféle rendszer, amely irányít engem most, ebben a pillanatban?
Válasz: Nem csak most, hanem mindig! Ez túl van az időn, mozgáson, és a téren.
Kérdés: De én nem érzem. Nem érzem, hogy valaki is irányítana engem. Én irányítom magamat!
Válasz: Érzed, hogy a tested hogyan viselkedik, hogyan van irányítva? Nem, ez egy belső program, és úgy viselkedik, mint valami mechanizmus. Nem érzed ezt, de ezen belül végtelen számú állapot és folyamat van.
Kérdés: Azt hittem, hogy az agyam irányítja a testem.
Válasz: Ez csak úgy tűnik neked. A tested egy sokkal összetettebb program irányítja.
Kérdés: Ki irányít engem?
Válasz: Ugyanez a gigantikus számítógép, a magasabb erő irányít nem csak téged, de mindenkit együtt, az egész valóságot.
Kérdés: De mit akar az életemtől?
Válasz: A magasabb erő azt akarja, hogy felfedezd és teljes mértékben társává válj. Ez azt jelenti, hogy meg fogod tapasztalni, hogy mi a célja, milyen fenséges, teljes, örök és jóságos ez az erő.
Kérdés: Hogyan tudjuk feltörni ezt a hatalmas számítógépet?
Válasz: Ahhoz, hogy ezt megtedd, egy tehetséges hackerré kell válnod.
Kérdés: Milyen hackerek törnek be ebbe a számítógépbe?
Válasz: Azok, akik a Kabbala bölcsességét tanulják, csak azok juthatnak be ebbe a számítógépbe, a magasabb rendszerbe.
SzL
KA
67 queries in 0,116 seconds.