Dr. Michael Laitman

Mi az élet értelme

laitman_229

Bevezetés a Tíz Szfíra Tanulmányába 4-es pont.

Michael Laitman interpretációja: Baal HaSulam ezt a bevezetőt egy kérdéssel kezdi, azzal a kérdéssel, amely vélhetően minden egyes emberben felszínre tör majd, hogy: Mi az élet értelme?

S azt mondja, hogy ennek a kérdésnek a megválaszolása – ami egyébként egy megfoghatatlan probléma és sokszor felbukkan – a Tórában megtalálható. Amely arra irányoz bennünket, hogy megízlelhessük, hogy az Úr jó hozzánk, és hogy feltáruljon a teremtmény számára a Teremtő. Hogy ilyen módon megértse az ember az életnek az értelmét, a kitöltést, mindent egy nagyon is racionális módon, azaz hogy van egy forrása az Erőknek, ami elrendezi a teljes teremtést. S hogy mi ezen Erőn belül létezünk, végső soron mindannyian. S valamennyien a természete részévé akarunk válni.

Ha ezen természeten belül vagyunk akkor ez befolyásol bennünket és ezáltal tudjuk megízlelni azt, hogy a Teremtő jó, azaz hogy felfedezhetjük, hogy milyen előnyős számunkra ez az Erő és milyen jót akar nekünk, és hogy, hogyan irányítja Ő az egész Teremtést.

Ezt azon keresztül fogjuk feltárni, hogy ha valóban olyan elvárásokat támasztunk ennek a megismerésével kapcsolatosan, hogy választ kapjunk az élet értelmére és akkor valószínűleg megízlelhetjük azt is, hogy ez Teremtő Erő jó.

Ez az, amit az embernek el kell érnie, tehát hogy az egész életében az ember azt kell hogy elrendezze magában, hogy amikor problémát érez akkor ténylegesen elkezdje kutatni ezt az Erőt aki megteremtette a világot. S ez olyan módon történhessen meg, hogy az ember feltárhassa, hogy ami történt vele és, hogy miért ezen a módon történt vele. Erről is tanulunk. De annak is világosnak kell lennie számunkra, hogy amikor Őt keressük, amikor ezt az Erőt érzékelni akarjuk – megtalálni, akarjuk azt az Erőt ami az egész világot áthatja, de közben azt is meg kell hogy tanuljuk, hogy milyen is ez az Erő, ki is ez az Erő.

Annak érdekében történik mindez,  hogy eljussunk ahhoz a fajta tanulmányozáshoz és hozzáálláshoz,  hogy önmagunkat kell megváltoztatnunk ahhoz hogy ezt az Erőt behatóbban megismerjük, és valóban olyanná váljunk mint ez az Erő maga.

Azaz mindez azért történik, hogy egy irányba vigyen bennünket a legmagasabb szintű önmegvalósítás felé. Azért vagyunk együtt itt most, hogy megbeszélhessük, hogy ezt hogyan tudjuk megvalósítani.

Ezzel megérthetjük bölcseink szavait, ami elmondatott: „Ezért válasszátok az életet!” Azaz nekünk meg kell találnunk az utat annak érdekében, hogy elérjük, megízleljük a Teremtő jóságát és megtaláljuk a választ arra a kérdésre, hogy mi az élet értelme.

2016.03.02 Reggeli Leckéből

KA

67 queries in 0,113 seconds.