Dr. Michael Laitman

Nekünk meg kell tanulnunk hogy hogyan tudjuk megszerezni az életet önmagunkon belül

thumbs_laitman_739

Amikor valaki felébred, fokozatosan mint egy növényt, el kezdik öntözni, és akkor elkezd fokozatosan fejlődni és elkezdi érzékelni a Fénynek a forrását. Hogy merre van a nap, a levegő ahogy áthatja  őt a szél, ahogy elkezdenek a levelei mozdulni. S akkor az élet forrásán kezdi el érzékelni.

Nekünk meg kell tanulnunk hogy hogyan tudjuk megszerezni az életet önmagunkon belül. Hogy hogyan adjunk életet az életnek önmagunkon belül, hogyan adjuk át a kontrollt az életnek. Ez lehetséges ám!

Hirtelen természetes módon az a képesség ér el, hogy nincs erőm semmit tenni önmagunk által, mert ha tudnánk tenni akkor nem is lennénk ebben az állapotban. A valódi zuhanás az akkor kezdődik mikor az ember nem érez semmilyen felébresztést, ürességet érez. Ürességet a szívében is és mindent üresnek érez. Hogy lehet valaki mesterévé ennek az állapotnak? Honnan ez az állapot? Ez valójában jó állapot. Ez a kapni-akarás hozzáadásából származik, amin felül kell majd kerekednünk. A negatív oldalról nyilvánvalóan, de ez egy emelkedés amiben meg jelenik egy újabb egó, amit korrigálni lehet és akkor valóban csak a pozitív erőnek van szüksége arra ami ezt kiegészíti.

Jobb és a bal, jobb és a bal. Ez az ahogy haladunk előre a létrán felfelé. Először el kell fogadnom az állapotot, a sötétségnek ezt az állapotát. Csak úgy ahogy a Tóra írja, hogy aztán volt reggel és aztán volt este és ezzel eltelt egy nap. Minden az estével kezdődött. Amikor valaki elkezd belépni a sötétségbe, pontosan ezt tanuljuk a Kabbala Bölcsességében, hogy a teljes korrekciója az edénynek az a nappali felkészülés alatt történik, azaz éjszaka – és különösen azon a spirituális ponton amelyet éjfélnek nevezünk – egy forduló pont van. Éjfélkor a Felső mechanizmus felébred és ezt hívjuk úgy hogy ABA VE IMA a Felső Atya és Anya.

Ők kezdik korrigálni a lelket és ez a lélek elkezd felébredni, hogy meg tudja szerezni ezt az új szintet amit nappalnak hívunk.

2016.05.21 New Yorki Kongresszus

szaKA

67 queries in 0,115 seconds.