Dr. Michael Laitman

543020_157767434350183_2131797921_n_1

A Teremtés tervéről van szó, a kapni akarás fogalmáról s annak a letisztázásáról. Az Ain Sofnak a Fényéről és a teremtés alapanyagáról a vágyról és arról hogy az hogyan ereszkedett le egészen az Istennel való totális egységből, a teljes elkülönülésig a Behina Dalet-be (a négyes állomásba)ahol olyannyira nem bírja tovább elviselni a szeparációt és a Teremtőtől való minőségi különbséget az edény, hogy elkezdi magát megszorítani .
Az első megszorítás az valóban megszorítás, mert a teremtett lény látszólag – annak ellenére, hogy a Teremtő teremtette meg a kapni akarást – még is azt kéri tőle hogy olyanná akar válni mint a Ő ezért első lépésként elutasítja a megszerzést és ilyen módon a fényt kezdi el érzékelni amely nem engedi meg a teremtmény számára, hogy a saját kapni akarását támogassa hanem végrehajt egy megszorítást egy TzinTzumot. Ezen TzinTzumot követően elkezdődik a cselekedetek végrehajtása, az adakozás érdekében.
Nagyon sok kérdés merül fel, hogy honnan jön ez a tudás, és hogy miből érti meg a teremtmény, hogy mit kell tennie. Ez egy nagyon különleges nagyon magasztos hely, de ide nem törekszünk belépni egyenlőre, hanem annál maradunk amit éppen tanulunk …

67 queries in 0,124 seconds.