Dr. Michael Laitman

Ne az életed változtasd meg, hanem az ahhoz való hozzáállásod

Kérdés: Hogyan tükrözi az ember mindennapi élete azt, amikor megismeri a teremtés programját és a felső erő partnerévé válik?

Válasz: Egy ilyen ember elkezd két dimenzióban élni egyszerre. A teste itt, ebben a világban, az értelme a felső világban. Fölemeli a fejét a felhők felé és képes látni a a teljes világot, annak egyik végétől a másikig. Látja a teremtés teljes folyamatát, hogy az min megy keresztül és látja a folyamatnak a végét, amikor megérti, hogy minden mögött egyetlen erő cselekszik a természetben, és ezt Teremtőnek hívjuk.

Kérdés: Hogyan befolyásolja ez a mindennapi életét?

Válasz: Ez az összes döntését befolyásolja, a hozzáállását más emberek felé és ezen felül ő önmagát a legboldogabbnak érzi, mivel a végtelen természethez tartozik. Nincs olyan érzése, hogy az élete hamarosan véget ér, mivel ő már az élet és a halál fölött létezik.

Kérdés: Hogyan viszonyul a különböző eseményekhez az életében?

Válasz: Ő maga határozza meg ezeket az eseményeket és ezért jónak érzi azokat. Hogyha még nem tárult fel számára minden, akkor ebből képes tanulni. Ugyanakkor az alapelv az, hogy mindennek világossá kell válni számára egészen az elejétől, a kezdetétől annak a végéig és ezért nem lesz semmi, amit majd hozzáadhat. Egy ilyen állapotot hívunk úgy, hogy a felső erővel való összetapadás.

Kérdés: Hogyan viszonyuljon az ember azokhoz az eseményekhez, amelyekkel még nem ért teljesen egyet?

Válasz: Meg kell próbálnia minden alkalommal fölé emelkedni az állapotainak és egyetérteni azokkal. Azért, hogy ezeket az állapotokat az saját és a kölcsönös fejlődésünknek az előnyére fordítsa.

Kérdés: Ez az ember érezheti magát bűnösnek?

Válasz: Hogyha az ember élvezni kívánja (akarja) az összes ilyen eseményt, de ezt még nem tudja megtenni, akkor ez azt mutatja, hogy még nem korrigált. Ugyanis, ezeken keresztül ő megérti, hogy mi hiányzik neki annak érdekében, hogy egyetértsen a felső erővel és élvezze annak irányítását. Ha ő a korrekció útján van, a helyes úton, ő az abszolút jóság világában érzi magát. Nem érez semmi fajta ellentmondást közte és a felső erő között, mivel teljes összetapadásban van vele.

Kérdés: Akkor hogyan kell az életem minden egyes pillanatára úgy tekintenem, hogy minden egy megfelelő módon történik?

Válasz: Nem szabad megpróbálni megváltoztatni az életedet, hanem az afelé irányuló attitűdödet kell megváltoztatni.Végül is, ez az, ahogy stabilizáljuk a kapcsolatunkat a felső erővel, megértjük, hogy csak ő irányítja az életet és ez az abszolút kedvesség formájában tárul fel számunkra. Ebben az esetben elérjük az összetapadást a Teremtővel, ami a végső célja a fejlődésünknek… És akkor majd meglátjuk, hogy mi történik ezután.

Kab.tv:  “Az új élet” 7/25/17

67 queries in 0,146 seconds.