Dr. Michael Laitman

Miről beszélnek a Kabbalisták

Kommentár: Baal HaSulam az Utolsó generáció írásaiban, harmincmillió év földtörténeti fejlődéseiről ír. Ugyanakkor, ez ellentmond a vallásoknak.

Válasz: A Kabbala az egy tudomány és abszolút világosan beszél erről, még a Zohár könyvében is, ami kétezer évvel ezelőtt íródott, itt is említést tesznek a földtörténeti korszakokról.

Szerencse, hogy a Kabbalistákat nem ejtették foglyul az inkvizítorok, minden esetre, tizenöt évszázaddal később, ugyanezekért az állításokért több tudóst is megégettek. A Zohár könyve világosan ír erről.

Kérdés: És milyen 30 millió éves fejlődésről beszél Baal HaSulam?

Válasz: Ő nagyon egyszerűen eltudta képzelni ezeket a fejlődési folyamatokat, ő benne élt ebben. Ugyanakkor hogyan lehetséges ez?

A Kabbalisták nem vitatkoznak, mivel nem ez a célja a teremtésnek. Kérdezd meg őket, hogy mi történt 5 milliárd évvel ez előtt, kérdezd őket a napról, a galaxisról vagy a fekete lyukakról, hogyan formálódtak, és ők elmondják neked azt. A Kabbalisták ezt mind az ő vágyukban érzik.

Minden esetre, hogyha a vágyakkal dolgozol, az Ádám, az ember szintjén, ami nem az a szint, amit ebben a világban értünk embernek, hanem a vágyak egyesítésének a következő szintje, akkor te természetes módon az összes előző szintet képes vagy magadba foglalni és tanulni azokról.

Írva van a Kabbalában, hogy a Kabbalisták ismerték az állatok nyelvét, a halak nyelvét és így tovább. Ezek nem csak szép szavak vagy allegóriák. Valóban képes vagy belehatolni és megérteni az összes alattad lévő spirituális szint esszenciáját. Ez azt jelenti, hogy teljesen világos módon megértesz mindent, ugyanúgy, ahogy mi megértünk egy kisgyermeket bizonyos szinteken, megértünk mindent a mozdulatlan, növényi, állati szinteken is.

Via – laitman.com/blog

67 queries in 0,132 seconds.