Dr. Michael Laitman

A kommunikáció új módja

Észrevétel: Korunkban az emberek egyre kevesebbet kommunikálnak egymással. A mobiltelefonjukba, számítógépeikbe temetik magukat, és hangulatjeleket (emoji) küldözgetnek egymásnak.

Megjegyzésem: Ezt a kommunikáció illúziójának megteremtése érdekében találták fel. Valaki ír neked, valakinek válaszolsz; valahogy elolvasod az üzenetet és leírod a választ. Ennyi, ez a kommunikáció.

Kérdés: Mi az a kommunikáció, amiről a kabbalisták beszélnek?

Válasz: A kabbalista kommunikáció néhány szinttel magasabban van.

Először is, amikor kapcsolatba lépünk egymással, beszélünk arról, hogyan változtathatjuk meg az érzéseinket, hogy összhangba kerüljenek, és megismerjük egymást. Ez nem csak a szövegen, hangon és információhordozókon keresztül történik, nemcsak az érzékszervek csatornáin keresztül, hanem arra törekszünk, arra törekszünk, hogy elérjük azt az egyetlen spirituális hullámot, amely kitölti az egész világegyetemet.

Azt a közös hullámot akarjuk elérni, amikor képesek vagyunk együtt érezni, de természetesen mindenki a maga módján. Olyan ez, mint, amikor ugyanazt a dallamot halljuk, de mindegyikünk a saját tulajdonságai alapján tapasztalja meg. És mindemellett mégis van bennünk valami közös.

A közösség abban a melódiában van, amely egy forrásból származik, és olyan minőségeket idéz meg bennünk, amelyek talán valamiben különböznek, de viszonylag megfelelők a forráshoz magához képest, ezért találkozunk benne.

Megmaradunk különbözőnek, de érezzük ezt a különbséget köztünk. És ami a legfontosabb, amikor mindegyikünk a forráshoz kapcsolódik, a forrás lesz az, ami összeköt minket egymással, így egyenrangúak vagyunk benne. Ellenkező esetben egyáltalán nem tudunk kapcsolatba lépni egymással, és hirtelen felfedezzük, hogy csak a mobiltelefonokon keresztül tudunk kommunikálni.

Ezért a kabbalisztikus kommunikáció teljesen más. Szavak nélkül történik. Nem küldünk üzenetet egymásnak, de együtt próbálunk ugyanazon hullámra emelkedni, feltárni a Teremtő mezejét, és abban létezni.

Kérdés: Mi okozza bennünk azt, hogy elkezdjünk egy ilyen módon kommunikálni? Látjuk, hogy az emberiség nem akar kapcsolatba lépni egymással.

Válasz: Valóban egy személy egyáltalán nem akar másokkal kommunikálni, ha ez nem nyugtatja meg, és nem tölti ki. Elvileg azonban nincs szüksége kommunikációra.

Azonban ez teljesen más kérdés a Kabbalában, mert ezen keresztül elérjük a belső spirituális életünket. Feltárjuk az örökkévalóságot, azt az örökké létező állapotot, amely folyamatosan emelkedik, belefoglaltatva mindazt amiben benne foglaltatik minden, ami önmagában létezik – amit egy közönséges ember nem érezhet.

Az csodálatos, amikor elkezdjük megérteni, hogy mit készített elő a Kabbala számunkra, ez csodálatos. Akkor felhagyunk mindenféle technikai kommunikációs eszközzel, és megpróbáljuk elérni a gondolatok és érzések szintjén a kapcsolatot a tízesben. Ez a kapcsolat magában foglalja a teljes jelent, a múltat és a jövőt, velünk és az emberiség egészével. Ez egy teljesen más módja a kommunikációnak.

Az orosz nyelvű Kabbala leckéből 17/10/22

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,123 seconds.