Dr. Michael Laitman

Nemzetközi Nőnap

A Nemzetközi Nőnap fényében arra kértek, hogy a Kabbala bölcsességének perspektívájából adjak valamit, ami a nemek közötti egyenlőségről szól.

Először is, a férfiak és a nők összehasonlítása ugyanolyan téves, mintha az almát és a narancsot hasonlítanánk össze. A természet egymástól teljesen különböző biológiai pszichológiai lényként teremtette meg a nőt és a férfit. Akár a testünk ami nagyon különböző módon működik, épp így másképp gondolkodunk, érzünk, és érzékeljük a világot is.

Ezért hiába való kísérlet az hogyha a nőket és a férfiakat egyformán próbáljuk kezelni. Ez olyan lenne mintha férfiakat és nőket ugyanazon normák alapján próbálnánk megítélni, és kijavítani. Mintha megpróbálnánk kiegyenlíteni, kijavítani a természetet. Azonban a természetnek erre nincs szüksége.

Ahelyett, hogy megpróbálnánk különbséget tenni a férfiak és a nők között, meg kell tanulnunk, hogyan karoljuk fel őket, hogy tudjuk összekapcsolni őket. A harmóniát kellene követnünk – nem az egyenlőséget. Vagyis a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó nézetünket holisztikusabb megközelítésre kell átemelnünk, hogy lássuk, hogy pontosan a különbségeink tesznek minket alkalmassá, hogy kiegészítsük egymást a harmónia kialakításának érdekében.

Az egész természet így működik – az egyedülálló és ellentétes tulajdonságok össze vannak hangolva, hogy életet teremtsenek – plusz és mínusz, összehúzódás és terjeszkedés, meleg és hideg, apály és dagály, férfi és nő. Valójában úgy vélem, hogy ez olyan dolog, amit a nők sokkal jobban megértenek, mint a férfiak, mivel általában érzékenyebbek a természetre, mint a férfiak.

A gyakorlati szinten nem azt mondom, hogy a férfiak és a nők nem tudnak ugyanolyan szerepet játszani a társadalomban. Az olyan példák, mint Margaret Thatcher és Angela Merkel bizonyítják, hogy egy nő képes megállni a helyét egy olyan helyzetben, amit általában tipikusan egy férfi tölt be. Azonban ha egy nőt egy bizonyos pozícióba helyezünk, csak azért, mert a dolgok “egyenlőbbnek” tűnnek, ostobaság, és semmilyen jót nem tesz a társadalomnak.

Például, amikor egy irányítói testületet arra kérnek, hogy egyenlő számú férfi és nő legyen az “egyenlőség” érdekében, ez egy gyermekded felfogása az egyenlőségnek ez egy gyerekes felfogása az egyenlőségnek, amely inkább a politikai korrektséget célozza, mint az optimális eredményeket. Egy döntéshozó testületben többségben lehetnek a férfiak, vagy akár a nők, de ez attól függ hogy ki mennyit tesz az asztalra, és hogy mit akarnak elérni- nem pedig attól hogy a neme közötti egyenlőséget propagáljuk.

A nyugati társadalomnak több oktatásra van szüksége arra vonatkozóan, hogy a természet különböző rendszerei miként érik el a harmóniát, amikor a különbségek egyé válnak. Ezután látni fogjuk, hogy a társadalomban törekedni kell egymás kölcsönös kiegészítésére, ami azt jelenti, hogy kiemeljük a férfiak és a nők egyedülálló tulajdonságait, és összefonjuk ezeket, hogy a két világ legjobbját érjük el.

Meghívom Önöket, hogy vegyenek részt egy ingyenes Kabbala tanfolyamon (regisztráció: itt ), és saját maguk, fedezzék fel, hogy egyedülálló tulajdonságaik hogyan szolgálhatnak mindenki javára.

Via – Laitman Blog

67 queries in 0,124 seconds.