Dr. Michael Laitman

A fáraó az árnyékból lép elő

A mi világunkban, az egyetlen dolog, amit megtehetünk, a megszerzés. Ezért a kabbala tudománya nélkül a világ lecsúszna a teljes önpusztításba. Ha a létezésünknek nem lenne része, a Teremtő képviselte és a teremtménynek, a kabbalából megszerezhető eszmék, a Felső Fény magára vonásának lehetősége, amely korrigál bennünket, ha csak ez a világ lenne előttünk, ha a föld csak úgy forogna a világűrben, és mi ennek a bolygónak a felszínén a jelenlegi természetünk által lennénk mindössze előre hajtva, akkor mi kiirtanánk az életet itt, a következő néhány évtizedben. Ezt megerősíti több tudományos kutatás, amely meglehetősen hiteles. A földi erőforrások, korlátozottak,  és a teljes fölzabálásuk után, egyszerűen éhen halunk.

A mi világunkban, ezekre a folyamatokra nincs megoldás. Szándékosan lettünk belekormányozva ebbe a visszafordíthatatlan helyzetbe, amelyben nem marad semmilyen eszközünk a megváltásra. A célja ennek az, hogy felfedezzük a saját fáraónkat, az egoizmusunkat, amely lerombol bennünket és semmit nem enged megtennünk. Ennek a folyamatnak az eredményeképpen, minden embernek éreznie kell a Teremtő szükségességét.  

Kutatások bizonyítják, következő években a világ szembesülni fog az ivóvíz és más, szükséges erőforrások rendkívül kegyetlen hiányával. Elméletileg ennek az évszázadnak a végével el fogjuk fogyasztani a maradékot, és minden esélyünk meg lesz a pusztulásra. Nincs erre megoldás. A világ legjobb elméi sem találnak ilyet. Ők okosak, és képesek látni a halálos véget, amelyből nincs kiút.

Valóban, hogy kerülhetünk ki ebből a csávából? Semmi esélyünk a gonosz hajlamunk megszorítására. Nem javasolhatjuk embereknek, hogy fogyasszanak kevesebbet, csak mert nincs egyéb lehetőség. Ha mindenki a minimális bért kezdené megkapni, és nem többet, akkor másnaptól mindenki képtelen lenne bármit tenni. Mi lenne ennek az értelem? Pontosan ez történt Oroszországban a forradalom után. Ha a motiváció eltűnik, akkor a világ ledermedhet. Még ha kitüntetéseket is osztogatnának az önzetlenségért, az sem segítene.

Éreznem kell, hogy a másik ember alacsonyabb nálam valamilyen módon, hogy nekem többet kell keresnem, el kell érnem valami nagyobbat, mint ő. Ha nem ezt teszem, milyen ellentételezést kapok ezért? Ha a szomszédom 1 000 000 forintot keres, akkor nekem legalább 1 000 001 forintot kell keresnem. Az ember képtelen azon a módon élni, hogy minden egyforma és egyenlő.

Ezért szembesülünk ma olyan problémákkal, amikre nincs megoldás a mi világunkban. Nem tudunk a természettel egyensúlyba kerülni. Végezetül mindenki megérti, hogy mit jelent a globális, integrált világ, és mit jelent a hasonlóság. Sok mozifilm és kutatás szól erről a problémáról, vagyis hogyan fogjuk vissza magunkat a gyakorlatban. Az egyetlen probléma az, hogy mi képtelenek vagyunk magunkat visszafogni.  

A fáraó az árnyékból jön elő bennünk, hogy az étvágyunk csökkentésének minden kísérletét megakadályozza. Ez hamarosan a felszínre tör: az emberek látni fogják magukat, és azt is mennyire erőtlenek, a halál felé menetelnek, és képtelenek megállni. Baal HaSulam leírja ezt egy allegórián keresztül: a halál angyala hoz a személy számára egy csepp mérget, egy kard hegyén, és az kinyitja a száját, elnyeli azt, és meghal. Képtelen túllépni önmagán, és csak vár a végső halálos cseppre.

Ezért a terjesztése a kabbala tudományának nélkülözhetetlen. Szükség van egy példamutató csoportra, amely képes a valódi megoldást megmutatni a világnak. Ez a csoport kell, hogy legyen a „nemzetek Fénye,” és amire felülről ömlik a spirituális elme és érzések özöne. Különben a világnak nincs esélye.  

Hasonlóan a mi konkrét esetünkben sincs esély. A különbség hogy mi magunk akarjuk érezni ezt a végső halál állapotot, mivel mi tudjuk, hogy ezután a felső Fény feltárol a számunkra, egy új erővé válik, az adakozás erejévé, amely egy másik szintre húz fel bennünket. Ugyan ezt kell megtennünk a világért, még akkor is, ha az emberek képtelenek errefelé törekedni a jövő irányába.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.