Dr. Michael Laitman

A Workshop, a “Spirituális Parcuf” teremtése

Dr. Michael Laitman

A Workshop, az a “Partzuf”, amelyet mi építünk meg a köztünk levő kapcsolatban, és amiben érezzük a spirituális világot. Ha nem építjük meg, akkor nem érzünk semmit. Ez a mi közös Partzuf-unk (Spirituális objektum), amiről a Kabbala Bölcselete beszél (melynek részei): Tíz Szfíra, Rosh, Toch, Sof,  és így tovább.

Amikor tíz ember lenullázódik (semlegesítődig) egymás irányába, és elkezdenek megvitatni valamilyen témát, akkor egy kapcsolatot hoznak létre egymás között. Amikor, integrálják a megvitatandó problémát ebbe a kapcsolatba, majd pedig fölé emelkednek, akkor ezen a módon megtalálják megoldást egy spirituális szinten. Pontosan a kapcsolat – és nem a kísérlet az okoskodásra, való törekvésre –hozza el a közös, helyes döntést.

Valójában, még nem értük el ezt, mivel a csoportokban az emberek közötti kommunikáció még nem teljesen helyes.  Felteszek egy kérdést és a workshop tagjai elkezdenek belemenni a mélységébe ahelyett, hogy a probléma felett összekapcsolódnának. Mindenki láthatja, hogy a kapcsolat sokkal fontosabb, mint maga a kérdés.

Mindenki az intellektusán keresztül próbálja megtalálni a választ, kezdetben. Azonban feltárul idővel, hogy nem kell túl sok figyelmet fordítani magára a kérdésre. Ha, az összekapcsolódás megfelelő szintű, akkor mindenki megkapja a saját válaszát, hosszadalmas kutatások és filozofálgatás nélkül.

2014.02.11, Orosz leckéből

ford: BS

lekt: KN

forrás: A Workshop Is The Creation Of A “Spiritual Partzuf”

Posted on February 23rd, 2014 at 8:38 am

סדנה, היא יצירת “פרצוף רוחני”

פורסם: 19.02.14, 16:04

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.