Dr. Michael Laitman

A Zohár könyve – Hangolás a Teremtő észleléséhez

 

KérdésHogyan lehet hasznos számunkra a Zohár könyve, ha csak a töredékeit találták meg?

Válasz: A Zohár könyve valóban nagyon sok kötetben íródott; lehetséges, hogy többszáz könyvet tartalmazott. Ebből az ősi könyvből talán csak tíz rész maradt meg. Ugyanakkor, nekünk nincs is többre szükségünk. Amikor a kabbalisták tíz évszázaddal ezelőtt elkezdték felfedezni ezt a könyvet, – ugye ezt a tizenegyedik századtól kezdve fedezték fel – azt találták, hogy semmit nem veszítettek el.

Végtére is a Zohár könyve az embert a Teremtő helyes érzékeléséhez vezeti el, és azután képes annak az alapelvnek a mentén haladni, hogy „A lelke tanítja őt”. Ezért, ami nincs megírva a Zohár könyvében, ahhoz ki kell nyitnod a szívedet, és bele kell írnod a Zohárt, azaz a korrigált vágyaidba.

Kérdés: Nem kell ismernünk a szavak értelmét, melyeket nem értünk? Nincs szükségünk azoknak a szavaknak a kommentárjára, magyarázatára, melyeket nem értünk?

Válasz: Hogyha az ember már érzékeli a Teremtő felső képét, akkor nincs szüksége a könyvekre.

Megjegyzés: Azonban itt azokról az emberekről beszélünk, akik először olvassák a Zohár könyvét. Ők semmit sem tudnak ezekről a szavakról.

Válasz: Az egyáltalán nem számít, hogy tudnak-e valamit, vagy sem. A legfontosabb dolog az  aspirációjuk, az elérésük, ami egy különleges erőt vált ki, melyet Zohárnak vagy Ragyogásnak nevezünk. Azok az emberek, akik a kabbalát tanulják, szelektíven magukra vonják a Körül Ölelő Fényt, és az elkezdi megtisztítani, felemelni, és megváltoztatni őket; egészen addig a pontig, amikor képesek lesznek érezni a Felső Világot, a Teremtőt.

Kérdés: A Zohár könyve az emberek közti kommunikáció törvényeiről ír?

Válasz: Igen, de manapság ez nem úgy tárul fel számunkra, mint a kommunikáció törvénye. Tény, hogy először a Zohár könyve befolyásolja az embert a Felső Fény segítségével úgy, hogy megtisztítja és megváltoztatja, egy helyes módon hozzákapcsolja másokhoz, és ezután a barátaival való kapcsolatban elkezdi feltárni ennek a jelentését.

Via – laitman.com/blog

 

 

67 queries in 0,662 seconds.