Dr. Michael Laitman

Az ember célja

Az ember célja

Baal HaSulam “A Kabbala tanítása és a lényege”: A legfontosabb dolog ebben az egész változatos valóságban az az érzékélés, amely adva volt az állatoknak, hogy mindegyik érzékelje a saját létezését. A legfontosabb érzékelés, az a szellemi érzékelés, amely egyedül az embernek lett megadva, amely által az ember érzékelheti, hogy milyen fájdalmat vagy megelégedettséget érez a másik “.

A teljes teremtésen belül, az ember a legfejlettebb teremtmény a vágyait tekintve.. Hogyan ismerhetjük meg ezeket a vágyakat? A mozgása, és cselekedetei az embernek lényegében a belső vágyak kifejeződésén alapulnak.

Láthatjuk, hogy az ember milyen rendetlenséget csinál a világban. Másfelől az állatok semmit sem változtatnak meg, csak abba az irányba haladnak, hogy kitöltsék a vágyaikat, és a növényi szinten nincs elég vágy még a mozgásra sem. Ebből az következik, hogy az embert motiválja a legnagyobb vágy.  Mert nem csak mozogni akar és növekedni, hanem megakarja, változtatni a világot és önmagát is. Erre használja a belső erőit.

Ennél fogva az ember a teremtés a központja, a teremtmény, amely a teremtés végén fejlődött ki, és akiért valójában az egész teremtés létrejött. Ezért meg kell, hogy értsük, a teljes valósága az egész ásványi növényi és állati szinteknek, az ember szolgálatára kell irányulnia és csak arra használhatja ezeket, hogy elérje a Teremtés célját.

Mi is ez a cél? Az embernek el kell érnie a Felső erőt, amely megteremtette őt. Ez el van rejtve az emberiség elől, a formaegyezés törvényének eredményképpen és az embernek meg kell változtatnia magát annak érdekében, hogy formaegyezést érjen el új minőségében a Felső erővel.  Ezáltal teljes egészében feltárhatja azt az erőt, amely megteremtette őt.

2013.11.14, Baal HaSulam, “A Kabbala tanítása és a lényege”

ford: B.S

lekt: KN

forrás:

The Goal Of The Human

Posted on November 19th, 2013 at 11:01 am

המטרה של האדם

פורסם: 15.11.13, 13:02

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,635 seconds.